Oragiaspor-dramas.gr

Ώρα για σπόρ της Δράμας

Ώρα για σπόρ της Δράμας

Καλησπέρα φίλες και φίλοι της ORAGIASPOR-DRAMAS για ένα ακόμη στοιχηματικό απόγευμα Κυριακής...
Χθες για μια ακόμη ημέρα ο Σπύρος Πελέχρας μας έστειλε στο ταμείο και μάλιστα τριπλό αφού πέρασαν τόσο ο άσος της Ζούλτε .....το Over 3,5 της Σπάρτα Πράγας και το goal-goal της Φερεντσβάρος ....
Λίγο πριν την καθιερωμένη μεσημεριανή βουτιά....και επειδή το στοίχημα δεν σταματά ποτέεε.....ας δούμε τις προτάσεις μας για τα παιχνίδια της Κυριακής !!!!!

Την πρώτη της μεταγραφη ανακοίνωσε η Δόξα Πετρούσας που ''ξανα'' έντυσε στα ασπρόμαυρα τον 27χρονο τερματοφύλακα Μάκη Πιτσακτσή..!!!

Αναλυτικά η ανακοίνωση της δραμινής ομάδος :

Ανακοινώθηκε απο την Γ.Σ. Δόξα Δράμας , το πρόγραμμα των φιλικων αγώνων που θα πραγματοποιήσει η δραμινή ομάδα κατα την περίοδο της προετοιμασίας....ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της ''Ο'' είναι πολύ πιθανό να γίνει και ένα πολύ μεγάλο φιλικό με τον ΠΑΟΚ στις 3/9....

Αναλυτικά η ανακοίνωση της δραμινής ομάδος :

Καλησπέρα φίλες και φίλοι της ORAGIASPOR-DRAMAS
για ένα ακόμη στοιχηματικό απόγευμα.....
Χθες τα πήγαμε αρκετά καλά με ακόμη ένα ταμείο απο τον Σπύρο Πελέχρα αφού πέρασαν οι ισοπαλίες σε Μπουργκ , Μπρει και Σλίγκο......ενώ πέρασε η Μπριζ και κάναμε σωστή μαντεψιά με την πρεμιέρα της Β΄Γαλλίας...με το κύμα των ισοπαλιών ....5 στο σύνολο......
Μπορεί να είμαστε αρτι αφιχθείς από τις καλοκαιρινές διακοπές ...αλλά το στοίχημα δεν σταματάει ποτέ και παρακάτω μπορείτε να δείτε τις προτάσεις μας για το σαββατιάτικο βραδυνο πλέον κουπόνι....

Διαβάστε παρακάτω το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Μέγ.Αλέξ. Ξηροποτάμου και αφορά την απόκτηση των Θανάση και Κώστα Κυσσίδη απο την ομάδα της Καλλιφύτου , όπως εμείς σας είχαμε ενημερώσει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ πριν απο λίγες ημέρες !

Επιστροφή στην ....ενεργό δράση για δύο σωματεία μετά την αγωνιστική απραξία αρκετών χρόνων.....και ντεμπούτο για μια πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα θα έχουμε την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο 2016-2017 στο δραμινό ποδόσφαιρο....!

Ανακοινώθηκε απο την ΕΠΣ Δράμας η προκήρυξη για τα τοπικά πρωταθλήματα της ερχόμενης ποδοσφαιρικής περιόδου 2016-2017!!!!!

Διαβάστε ολόκληρη την προκήρυξη παρακάτω :

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δράμας αφού έλαβε υπόψη της :
1. Την ισχύουσα αθλητική νομοθεσία.
2. Το καταστατικό της Ε.Π.Σ. Δράμας
3. Τον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (Κ.Α.Π.), τους Γενικούς Κανονισμούς και τους κανόνες παιδιάς ποδοσφαίρου.
4. Τους βαθμολογικούς πίνακες των σωματείων κατά κατηγορία, ποδοσφαιρικής
περιόδου 2015-2016 και τις αποφάσεις του Δ.Σ. για την τρέχουσα προκήρυξη που
επικυρώθηκαν με την από 10-06-2016 απόφαση της Ε.Ε.
5. Την απόφαση της Ε.Ε. στις 28-07-2016 και τις προτάσεις που συζητήθηκαν σε αυτήν την Ε.Ε. της Ε.Π.Σ. Δράμας μετά τις προτάσεις των μελών του
ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ

 

 

 

 

 

 

 


1. Τους αγώνες των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων Α' - Β ' (Β1, Β2) της Ε.Π.Σ. Δράμας για την ποδοσφαιρική περίοδο 2016-2017 κατά κατηγορίες και Ομίλους στο πρωτάθλημα όπως παρακάτω :

 

 

 


Α ' ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ SPORTICA

1. Γ.Σ.ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ
2. ΑΚΡΙΤΑΣ Κ.ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ
3. ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ
4. ΔΟΞΑ ΠΕΤΡΟΥΣΑΣ
5. ΕΘΝ.ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΥ
6. ΔΟΞΑ ΒΩΛΑΚΑ
7. Μ.ΑΛΕΞ/ΔΡΟΣ ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΥ
8. Α.Ε. ΚΑΛΑΜΠΑΚΙΟΥ
9. ΑΡΗΣ ΦΩΤΟΛΙΒΟΥΣ
10. Α.Ο. ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟΣ
11. Μ ΑΛΕΞ/ΔΡΟΣ ΑΓ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
12. Α.Ε.ΚΥΡΓΙΩΝ
13. ΔΟΞΑ ΣΙΤΑΓΡΩΝ
14. ΔΟΞΑ ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΣΤΡΙΝΟΣ
15. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΥ
16. ΟΡΦΕΑΣ ΧΩΡΙΣΤΗΣ

Β ' ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ SPORTICA

1. ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΑΥΡΟΒΑΤΟΥ

2. ΠΑΟ ΠΡΟΑΣΤΕΙΟΥ
3. ΑΠΟΛΛΩΝ ΝΕΡΟΦΡΑΚΤΗΣ

4. ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΛΙΣΤΡΑΤΗΣ
5. ΠΑΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

6. ΑΚΡΙΤΑΣ Ν.ΚΡΩΜΝΗΣ
7. ΕΛΠΙΔΑ Κ.ΑΓΡΟΥ

8. Μ.ΑΛΕΞ./ΔΡΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΗΣ
9. ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

10. ΔΟΞΑ ΜΙΚΡΟΠΟΛΗΣ
11.ΑΠΟΛΛΩΝ Ν.ΣΕΒΑΣΤΕΙΑΣ

12. ΦΙΛΙΠΠΟΙ ΔΟΞΑΤΟΥ
13.ΠΑΟΠ Ν.ΑΜΙΣΟΥ

14. ΑΡΗΣ ΦΤΕΛΙΑΣ
15. ΔΟΞΑ Κ,ΒΡΟΝΤΟΥΣ

16. ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΥΔΟΥΝΙΩΝ
17. ΑΡΗΣ ΜΑΥΡΟΛΕΥΚΗΣ

18.Α.Ε. Κ.ΒΡΥΣΗΣ
19. ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΔΡΙΑΝΗΣ

20. ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ
21. ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΡΚΑΔΙΚΟΥ

22. ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
23. Α.Ε. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

24. ΜΑΥΡΑΕΤΡΟΙ ΜΕΓΑΛΟΚΑΜΠΟΥ
25. ΑΡΗΣ ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΝ

26. ΑΕΤΟΙ ΛΕΥΚΟΓΕΙΩΝ

27. ΑΡΗΣ ΜΙΚΡΟΧΩΡΙΟΥ

28. ΑΕΤΟΣ ΒΑΘΥΤΟΠΟΥ
29. ΔΟΞΑ ΜΙΚΡΟΚΛΕΙΣΟΥΡΑΣ

30. ΠΑΜΑ ΑΓ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Η ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ Η ΤΩΝ ΤΥΧΟΝ ΟΜΙΛΩΝ (Α ΄- Β ΄) ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2016-2017 ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΔΗΛΑΔΗ 30-08-2016 ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2016-2017 ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2015-2016 καθώς και της συμπληρωματικής προκήρυξης 2015-2016 (σχετικό έγγραφο 1293/25-08-2015) όπως και των αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων ΙΟΥΝΙΟΥ 2013-2014-2015.

 

 

 

 

 


Για την διεξαγωγή των παραπάνω πρωταθλημάτων της Ε.Π.Σ. Δράμας θα πρέπει:
Με τη δήλωση συμμετοχής να καταβληθεί στην Ε.Π.Σ. Δράμας:

α) για τα σωματεία της Α ΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας το ποσό των 120,00 Ευρώ ως δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα και 100,00€ ως δικαίωμα συμμετοχής στο Κύπελλο

β) για τα σωματεία της Β ΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας το ποσό των 100,00 Ευρώ, ως δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

Για την Α ΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία, περιόδου 2016-2017 είναι υποχρεωτική η συμμετοχή στο Κύπελλο ενώ για τα σωματεία της Β ΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας είναι προαιρετική και δεν παρακρατείται χρηματικό παράβολο.


Στα παραπάνω ποσά ενσωματώνεται η δήλωση συμμετοχής στα παιδικά πρωταθλήματα.

 


Όλα τα σωματεία που μετέχουν στα πρωταθλήματα της Ένωσής μας για να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα πρωταθλήματα θα πρέπει να εξοφλήσουν ως συνδρομή ενεργού μέλους το ποσό των 150,00€ μέχρι 08-08-2016.
Ομάδα που δηλώσει συμμετοχή μόνο στα παιδικά πρωταθλήματα πληρώνει το ποσό των 50,00€ ως δικαίωμα συμμετοχής στα παιδικά πρωταθλήματα και αποδέχεται τις κυρώσεις για την μη συμμετοχή της στα πρωταθλήματα ανδρών.
Επίσης σωματεία που μετέχουν σε γυναικεία πρωταθλήματα καθώς και αυτά που μετέχουν στα Εθνικά Πρωταθλήματα υποχρεούνται να καταβάλουν ως συνδρομή ενεργού μέλους το ποσό των 150,00€ μέχρι 08-08-2016.
Η μη συμμόρφωση με τις ανωτέρω υποχρεώσεις, όπως και η αποδοχή των όρων της προκήρυξης με επιφύλαξη, συνεπάγονται την επιβολή των κυρώσεων που προβλέπει το άρθρο 7 του Κ.Α.Π..

 

 

 


2. ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - ΧΡΩΜΑ ΟΜΑΔΑΣ
α. Τα σωματεία που θα πάρουν μέρος στους αγώνες των ανωτέρω πρωταθλημάτων πρέπει να υποβάλουν μέχρι 30-08-2016 στην Ε.Π.Σ. Δράμας γραπτή δήλωση συμμετοχής ότι αποδέχονται τους όρους της προκήρυξης αυτής και ειδικότερα τις διατάξεις του άρθρου 7 του Κ.Α.Π. ή άλλων σχετικών άρθρων που αφορούν την προκήρυξη των αγώνων και τη δήλωση συμμετοχής, καθώς και με το πρόγραμμα αγώνων και τα γήπεδα τέλεσης αυτών. Σε περίπτωση που σωματείο ή σωματεία οιασδήποτε κατηγορίας από τα περιλαμβανόμενα στις παραπάνω κατηγορίες και ομίλους ΔΕΝ δηλώσει έγκαιρα συμμετοχή ή εφόσον περιληφθούν και νέα σωματεία που θα αναγνωριστούν ή παλαιά που θα επανέλθουν σε δραστηριότητα, τότε η Ε.Ε. της Ε.Π.Σ. Δράμας διατηρεί το δικαίωμα να επιφέρει οποιαδήποτε αλλαγή στις κατηγορίες όπου αυτά αγωνίζονται.
Σωματείο που αναιτιολόγητα ενώ δηλώνει συμμετοχή στο Πρωτάθλημα δεν κατέρχεται να αγωνισθεί δεν δικαιούται συμμετοχής και στο πρωτάθλημα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Η Ε.Ε. της Ένωσής μας αν κρίνει δικαιολογημένη τη μη συμμετοχή του διατηρεί το δικαίωμα της μη τιμωρίας του.
β. Στη δήλωση πρέπει να γνωστοποιούνται τα χρώματα του σωματείου σύμφωνα με το άρθρο 14 του Κ.ΑΠ. και σε περίπτωση παραβάσεως θα εφαρμοστούν σε βάρος του σωματείου οι διατάξεις του άρθρου 14 του Κ.Α.Π. ή άλλες σχετικές διατάξεις.
Σε περίπτωση που τα χρώματα της στολής των διαγωνιζομένων ομάδων είναι ίδια ή παρόμοια τότε το γηπεδούχο σωματείο υποχρεούται να αλλάξει στολή.
γ. Στην ίδια δήλωση πρέπει να γνωστοποιηθεί και το γήπεδο που θα χρησιμοποιήσει το σωματείο σε όλη τη διάρκεια αυτού του πρωταθλήματος.
δ. Επίσης στην ίδια δήλωση πρέπει υποχρεωτικά να γνωστοποιηθεί το e-mail του κάθε σωματείου στο οποίο θα αποστέλλονται μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας όλα τα έγγραφα που το αφορούν.
Σε περίπτωση που δεν δηλωθεί e-mail από κάποιο σωματείο αυτό είναι υπεύθυνο για να λαμβάνει γνώση της οποιασδήποτε τυχόν αλληλογραφίας το αφορά, αφού αυτή θα γίνεται ανάρτηση στο site της Ε.Π.Σ. Δράμας (www.epsd.gr) χωρίς άλλη ειδοποίηση από την Ε.Π.Σ. Δράμας.
δ. Μαζί με τη δήλωση συμμετοχής θα κατατίθεται μέχρι 30-08-2016 στη διοργανώτρια Ε.Π.Σ. Δράμας : α) το έντυπο Συνυποσχετικό Διαιτησίας- Δήλωση σωματείου με επικυρωμένο νόμιμα το γνήσιο της υπογραφής του νόμιμου εκπροσώπου του σωματείου για κάθε διοργάνωση στην οποία λαμβάνει μέρος το σωματείο,
β) κατάσταση τουλάχιστον 21, οικονομικά τακτοποιημένων για το 2015, μελών του σωματείου, (ονοματεπώνυμο – όνομα πατρός και σε περίπτωση συνωνυμίας και το όνομα μητρός και η ημερομηνία γέννησης), ο συγκεκριμένος αριθμός που δηλώνεται στα γραφεία μας θα πρέπει να είναι ο ίδιος που δηλώνεται στο αρμόδιο τμήμα κοινωνικής αλληλεγγύης όταν κατατίθεται τους απολογισμούς, ισολογισμούς κτλ..
γ) Έγγραφη συγκατάθεση της ομάδας ή Αρχής, στην κυριότητα των οποίων ανήκει το γήπεδο που δηλώνεται ή του οποίου έχουν τη χρήση, που να πιστοποιεί ότι το γήπεδο που θα χρησιμοποιήσει της έχει παραχωρηθεί, για χρήση για αγώνες πρωταθλήματος Κυπέλλου ή παιδικών αγώνων της ποδοσφαιρικής Περιόδου που αρχίζει , σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που ορίζει ο Κ.Α.Π. και η προκήρυξη του πρωταθλήματος, με την επιφύλαξη του άρθρου 82 του Καταστατικού της Ε.Π.Ο.
ε. Η δήλωση συμμετοχής πρέπει να συνοδεύεται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ από τη σύνθεση του νέου Δ.Σ. της ομάδας, καθώς και ακριβές αντίγραφο του πρακτικού της Γ.Σ. από το οποίο εξελέγη εφόσον το σωματείο δεν τα έχει καταθέσει για τη νέα περίοδο 2016-2017.
ε. Δεν θα γίνεται δεκτή δήλωση συμμετοχής σωματείου που δεν έχει εξοφλήσει τις οφειλές του μέχρι την ημερομηνία κατάθεσής της και χωρίς την προσκόμιση των παραπάνω δικαιολογητικών.

3. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΤΕΛΕΣΗΣ ΑΥΤΩΝ
α. Η ημερομηνία έναρξης των αγώνων της προκήρυξης αυτής κατά κατηγορία ορίζεται ως
εξής:
Α' ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016 (ΑΠΟΓΕΥΜΑ)
Β ' ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016 (ΑΠΟΓΕΥΜΑ)
Ημερομηνία λήξης όλων των πρωταθλημάτων ορίζεται η 15η Ιουνίου 2016 ή διαφορετικά με έκτακτη απόφαση παράτασης από την Ομοσπονδία.
β. Οι ανωτέρω ημερομηνίες έναρξης των πρωταθλημάτων για τεχνικούς λόγους μπορεί να τροποποιηθούν με απόφαση της Ε.Ε. της Ε.Π.Σ. Δράμας.
γ. Οι συναντήσεις των αγώνων πρωταθλήματος θα είναι διπλές: η μία θα γίνεται στην έδρα της μιας ομάδας και η άλλη στην έδρα της αντίπαλης.
δ. Η Ε.Ε. της Ε.Π.Σ. Δράμας διατηρεί το δικαίωμα να μεταβάλλει την ώρα και την ημέρα έναρξης αγώνα όταν επιβάλλεται για τεχνικούς λόγους, για λόγους ανωτέρας βίας ή όταν στο ίδιο γήπεδο διεξάγεται και άλλος αγώνας. Επίσης και όταν την ίδια ημέρα και ώρα διεξάγονται στο Νομό μας σημαντικοί και Πανελλήνιας εμβέλειας αθλητικοί αγώνες.

 

 

 

 


4. ΓΗΠΕΔΑ ΤΕΛΕΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ
Τα γήπεδα που θα χρησιμοποιηθούν για την τέλεση των αγώνων των ανωτέρω πρωταθλημάτων θα είναι αυτά που δήλωσαν τα σωματεία και για την ελεύθερη χρήση των οποίων θα προσκομίσουν όλα τα σωματεία σχετικό έγγραφο από τον αρμόδιο φορέα (Δήμο ή το φορέα στον οποίο αυτά ανήκουν) με την άδεια καταλληλότητας ή παράταση αυτής υποχρεωτικά . Για τα σωματεία που δε δήλωσαν τα γήπεδα των αγώνων τους, αυτά θα ορίζονται από την Ε.Ε. της Ε.Π.Σ. με τον καταρτισμό του προγράμματος των αγώνων ξεχωριστά για κάθε αγωνιστική του πρωταθλήματος.
Οι αγώνες πρωταθλήματος Α ' & Β ' Κατηγορίας μεταξύ Ερασιτεχνικών Σωματείων Α'Β' Ερασιτεχνικής Κατηγορίας θα γίνονται υποχρεωτικά σε γήπεδα με χόρτο.. Κατά τα λοιπά ισχύουν όσα ορίζει το άρθρο 9 του Κ.Α.Π..

 

 

 

 

 

 


5. ΔΙΑΘΕΣΗ ΓΗΠΕΔΟΥ
Τα γηπεδούχα σωματεία οφείλουν να θέτουν τα γήπεδα τους στη διάθεση της διοργανώτριας Ε.Π.Σ.Δ. από 12 το μεσημέρι μέχρι τις 8 μ.μ. για τους απογευματινούς αγώνες και από 9 π.μ. μέχρι 2 μ.μ. για τους πρωινούς. Η Ε.Π.Σ. Δράμας θα χρησιμοποιεί τα γήπεδα κατά απόλυτη κρίση της.
Απαγορεύεται κάθε ανάμιξη τρίτου στο παραπάνω έργο της. Σε περίπτωση που το σωματείο αρνηθεί να θέσει στη διάθεση της Ε.Π.Σ. Δράμας το γήπεδο όπου αγωνίζεται και του δικαιώματος της επόμενης παραγράφου, σύμφωνα με το άρθρο 8 του Κ.Α.Π. τότε θα επιβάλλονται σε βάρος του οι κυρώσεις της παρ. 5 του άρθρου αυτού ή οποιουδήποτε άλλου σχετικού άρθρου.
Η διοργανώτρια των αγώνων, για τις ανάγκες συμβάσεων χορηγίας που υπογράφουν, δικαιούνται ηχητικού και οπτικού διαφημιστικού χρόνου 4 εν συνόλω λεπτών προ και κατά την διάρκεια του ημιχρόνου του αγώνα. Δικαιούνται επίσης χρήσης 3 διαφημιστικών πινακίδων στα γήπεδα τέλεσης των αγώνων.

 

 

 

 

 

 

 


6. ΑΝΤΙΚΑΝΟΝΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ
Ισχύουν όσα καθορίζει το άρθρο 9 του Κ.Α.Π..
Τονίζεται ότι η ομάδα που αγωνίζεται εκτός έδρας έχει δικαίωμα να διατυπώσει σχετική ένσταση πριν από την έναρξη του αγώνα. Η ένσταση πρέπει να καταχωρηθεί υποχρεωτικά στο Φ.Α..

 

 

 

 

 


7. ΓΗΠΕΔΟ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ
Για το αν θα διεξαχθεί ένας αγώνας μόνος αρμόδιος για να κρίνει αν είναι κατάλληλο το γήπεδο, πριν από την έναρξη του, ή αν θα συνεχισθεί είναι ο διαιτητής. Οι ομάδες που αγωνίζονται πρέπει να υπακούουν σε κάθε απόφαση χωρίς να έχουν δικαίωμα ένστασης γι' αυτό.
Η Ένωση διατηρεί το δικαίωμα να αναβάλει τους αγώνες όλων των κατηγοριών, συγκεκριμένης αγωνιστικής ημέρας, ή αγώνων που διεξάγονται σε κάποιο γεωγραφικό διαμέρισμα του Νομού μας, αν εκτιμήσει ότι λόγω εκτάκτων συνθηκών διαγράφεται σαφής κίνδυνος να μη διεξαχθούν οι αγώνες και προκειμένου να αποφευχθεί η άσκοπη ταλαιπωρία και τα έξοδα μετακίνησης των σωματείων, των διαιτητών κλπ.. Σε αυτή την περίπτωση θα γνωστοποιηθεί στα σωματεία η σχετική απόφαση αναβολής των αγώνων τουλάχιστον την προηγούμενη ημέρα των αγώνων.
Ειδικότερα ισχύουν όσα καθορίζει το άρθρο 10 του Κ.Α.Π.

 

 

 

 


8. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ - ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΓΩΝΩΝ

(Ισχύουν όσα καθορίζουν τα άρθρα 11 & 22 του Κ.Α.Π.) και ειδικότερα.
α Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με το αποτέλεσμα της κλήρωσης που θα γίνει παρουσία των εκπροσώπων των σωματείων. Το αποτέλεσμα- πρόγραμμα των αγώνων θα κοινοποιηθεί στα ενδιαφερόμενα σωματεία πριν από την έναρξη των πρωταθλημάτων.
β. Η ώρα έναρξης των αγώνων θα καθορίζεται πάντοτε από την Ένωση και θα αναγράφεται
πάνω στο Φ.Α.. Οι διαιτητές θα είναι υπεύθυνοι για την ακριβή τήρηση της ώρας έναρξης των αγώνων και σε περίπτωση καθυστέρησης, υποχρεούνται να αναφέρουν τα αίτια στις παρατηρήσεις τους πάνω στο Φ.Α.. Αλλαγή της ώρας ή του γηπέδου μπορεί να γίνει σύμφωνα με τον Κ. Α.Π. και με απόφαση της διοργανώτριας αρχής.
γ. Η διάρκεια των αγώνων στην φάση των πρωταθλημάτων (εκτός δηλαδή των κατατακτήριων αγώνων) ορίζεται σε 90' από δύο (2) ημίχρονα των 45' το καθένα, για όλους τους αγώνες.
δ. Σωματεία της Β ΄ Κατηγορίας που επιθυμούν ν ΄ αλλάξουν την ημερομηνία ή την ώρα έναρξης του αγώνα τους λόγω εντός έδρας αγώνα την ίδια ημέρα και ώρα του σωματείου Γ.Σ. ΔΟΞΑ Δράμας που αγωνίζεται στη Γ ΄ Εθνική μπορούν να καταθέσουν αίτηση που θα δηλώνουν το αίτημά τους για αλλαγή μέχρι την προηγούμενη ΤΕΤΑΡΤΗ του εντός έδρας αγώνα του σωματείου Γ.Σ. ΔΟΞΑ και αυτή να γίνεται δεκτή από την Ε.Ε. της Ε.Π.Σ. Δράμας εφόσον υπάρχει και έγγραφη συναίνεση του αντίπαλου σωματείου.

 

 

 

 

 

 

 

 


9. ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Αγώνας που αναβάλλεται ή διακόπτεται εξαιτίας καιρικών συνθηκών θα διεξάγεται σύμφωνα με το άρθρο 22 του Κ..Α.Π. σε ημερομηνία που θα ορισθεί, υποχρεωτικά μέσα στη νόμιμη προθεσμία από την αναβολή ή διακοπή, ύστερα από απόφαση της Ένωσης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


10. ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΜΑΔΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΊΊΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ
Καθεμία από τις διαγωνιζόμενες ομάδες είναι υποχρεωμένη να προσέρχεται στο γήπεδο του αγώνα έγκαιρα πριν από την καθορισμένη έναρξη του, ανεξάρτητα από τις τυχόν δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν, ώστε να είναι έτοιμη να αγωνιστεί πέντε τουλάχιστον λεπτά πριν την καθορισμένη ώρα έναρξης του αγώνα.
Ως προσέλευση της ομάδας θεωρείται μόνο η παρουσία των ποδοσφαιριστών της μέσα στο γήπεδο και η παράδοση των δελτίων αθλητικής ιδιότητας (ατομικών στοιχείων) και της κατάστασης υγείας των ποδοσφαιριστών στο διαιτητή.

 

 

 

 

 

 

 


11. ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΚΑΘΟΔΟΥ
α. Σωματείο που δεν μπορεί να πάρει μέρος σε αγώνα οποιουδήποτε πρωταθλήματος πρέπει να ειδοποιήσει, αιτιολογημένα με έγγραφο του, τη διοργανώτρια , πριν από τέσσερις (4) τουλάχιστον ημέρες εκτός αν, για την υποχρέωση του να αγωνιστεί, ειδοποιήθηκε σε χρονικό διάστημα μικρότερο των οκτώ (8) ημερών, οπότε η ειδοποίηση αυτή πρέπει να γίνει τουλάχιστον πριν από τρεις (3) ημέρες.
β. Ομάδα που δεν κατέρχεται να αγωνισθεί ή παραιτηθεί από αγώνα ή αγώνες ή αποχωρήσει από το πρωτάθλημα ή παρουσιάζεται στον αγωνιστικό χώρο με λιγότερους του
ελάχιστου επιτρεπομένου ορίου ποδοσφαιριστές για την έναρξη του, χωρίς να συντρέχουν λόγοι ανωτέρας βίας, εκτός από την καταβολή κάθε σχετικής δαπάνης και την κατακύρωση του αποτελέσματος με 3-0 υπέρ της αντιπάλου της, τιμωρείται με αφαίρεση δύο (2) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας ποδοσφαιρικής περιόδου και με αφαίρεση (2) δύο βαθμών από τον πίνακα βαθμολογίας της επομένης περιόδου για κάθε αγώνα που η ομάδα δεν παρουσιάζεται κανονικά, παραιτείται ή δηλώνει αποχώρηση από το πρωτάθλημα. Η αφαίρεση των δύο (2) βαθμών ισχύει μέχρι τρεις αγώνες σε κάθε πρωτάθλημα, δηλαδή συνολικά μείον έξι (6) βαθμοί.
γ. Σωματείο που δηλώνει αδυναμία να προσέλθει σ' έναν αγώνα εμπρόθεσμα, όχι όμως δικαιολογημένα σύμφωνα με το άρθρο 17 του Κ.Α.Π., θα υπόκειται εκτός από τις άλλες συνέπειες του άρθρου 21 του Κ.Α.Π. και στην καταβολή κάθε σχετικής δαπάνης που θα καθορίζεται για κάθε περίπτωση με απόφαση της Ε.Ε. της Ένωσής μας..
δ. Σε κάθε περίπτωση που σωματείο αναιτιολόγητα ή εκπρόθεσμα δηλώνει αδυναμία συμμετοχής σε αγώνα θα εφαρμόζονται σε βάρος του οι διατάξεις του άρθρου 17 και 21 του Κ.Α.Π..
ε. Σωματείο που δεν κατέλθει να αγωνισθεί αδικαιολόγητα καλείται σε έγγραφη απολογία και τιμωρείται σύμφωνα με τον Κ.Α.Π..
στ. Σωματείο που δεν κατέρχεται να αγωνισθεί αδικαιολόγητα, εκτός των άλλων, τιμωρείται με χρηματικό πρόστιμο όπως παρακάτω :
1. Στον πρώτο αγώνα εάν αυτός γίνεται στην έδρα του αντιπάλου, με 100,00 ΕΥΡΩ και εάν γίνεται στην έδρα του, με 200,00 ΕΥΡΩ.
2. Στο δεύτερο αγώνα, εάν αυτός γίνεται στην έδρα του αντιπάλου, με 150,00 ΕΥΡΩ και εάν γίνεται στην έδρα του, με 250,00 ΕΥΡΩ.
3. Στο τρίτο αγώνα, εάν αυτός γίνεται στην έδρα του αντιπάλου, με 200,00 ΕΥΡΩ και εάν γίνεται στην έδρα του, με 300,00 ΕΥΡΩ.

ζ. Σωματείο που δε θα κατέλθει να αγωνισθεί αδικαιολόγητα σε τρεις (3) συνολικά αγώνες πρωταθλημάτων (τοπικό Ερασιτεχνικό ή Κύπελλο Ερασιτεχνών), θεωρείται ότι αποχώρησε με τη θέληση του, δεν μπορεί να επανέλθει στο πρωτάθλημα αυτής της περιόδου, υποβιβάζεται στην αμέσως κατώτερη κατηγορία, όπου καταλαμβάνει την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, σύμφωνα με το άρθρο 36 του Κ.Α.Π.. Εκτός από τις άλλες ποινές, αποβάλλεται κατά την κρίση πάντοτε της διοργανώτριας μέχρι δύο (2) χρόνια από τα πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ.. Δράμας..

 

 

 

 

 

 

 

 


12. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ
α. Τα σωματεία που μετέχουν στα πρωταθλήματα της προκήρυξης αυτής έχουν υποχρέωση να καταρτίζουν τις ομάδες στους αγώνες, ΜΟΝΟ με ποδοσφαιριστές που είναι γραμμένοι στο μητρώο ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών της Ε.Π.Ο., ανήκουν στη δύναμη τους και πληρούν όλες τις προϋποθέσεις του Κ.Α.Π.
Απαγορεύεται σε ομάδα να χρησιμοποιήσει σε φιλικό αγώνα της με ομάδα της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, ποδοσφαιριστή που ανήκει στη δύναμη άλλης Ελληνικής ομάδας, χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της τελευταίας, η οποία πρέπει να κατατεθεί στην διοργανώτρια, οπωσδήποτε πριν από την τέλεση του αγώνα αυτού.
Απαγορεύεται σε ποδοσφαιριστή να αγωνιστεί εντός εικοσιτετραώρου σε δύο αγώνες του σωματείου που ανήκει. Ο υπολογισμός του εικοσιτετραώρου αρχίζει από το τελευταίο λεπτό συμμετοχής του ποδοσφαιριστή στον πρώτο αγώνα και πρέπει να συμπληρώνεται πριν την έναρξη του δεύτερου αγώνα.. Παράβαση της διάταξης αυτής συνεπάγεται απώλεια του δεύτερου αγώνα αν υποβληθεί ένσταση αντικανονικής συμμετοχής, κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 23 του παρόντος κανονισμού, ύστερα από απόφαση του αρμόδιου οργάνου.
Ειδικά και μόνο για τον προσδιορισμό της ηλικίας των ποδοσφαιριστών που αποκτούν δικαίωμα να αγωνίζονται σε ανδρικές ομάδες ( συμπλήρωση της ηλικίας των 14 ετών) ως ημερομηνία γέννησης όλων θεωρείται η 31η Δεκεμβρίου του έτους γέννησής τους.
Ο έλεγχος ανήκει στον διαιτητή του αγώνα, ο οποίος υποχρεούται να απαγορεύει τη συμμετοχή ποδοσφαιριστών για όλες τις ειδικές περιπτώσεις απαγόρευσης συμμετοχής.
β. Επιτρέπεται σε όλη τη διάρκεια του αγώνα αντικατάσταση μέχρι τριών (3) ποδοσφαιριστών από κάθε ομάδα. Απαγορεύεται η συμμετοχή εκ νέου ποδοσφαιριστή που έχει αντικατασταθεί στη διάρκεια του αγώνα. Επιτρέπεται να γίνει αντικατάσταση ποδοσφαιριστή που τιμωρήθηκε πριν από την έναρξη του αγώνα, σύμφωνα με απόφαση της Επιτροπής Διαιτησίας της FIFA (έγγραφο Ε.Π.Ο. 9746/28-11-1986).
Απαγορεύεται στο Φ.Α. να συμπληρώνονται αναπληρωματικοί ποδοσφαιριστές μετά την έναρξη του αγώνα. Παράβαση των ανωτέρω θεωρείται αντικανονική συμμετοχή και η σχετική ένσταση μπορεί να υποβληθεί σύμφωνα με το άρθρο 23 του Κ.Α.Π..
Απαγορεύεται η αντικατάσταση ποδοσφαιριστή που έχει αποβληθεί από το διαιτητή.
γ. Οι ποδοσφαιριστές των ομάδων που αρχίζουν το παιχνίδι του αγώνα πρέπει να φέρουν στις φανέλες τους αριθμούς από 1 μέχρι 11.
Κάθε ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται θα έχει τον ίδιο αριθμό από την αρχή μέχρι τη λήξη του αγώνα, σύμφωνα με το Φ.Α., ενώ οι αναπληρωματικοί θα έχουν αριθμούς από 12 μέχρι 18.
Οι αρχηγοί των ομάδων πρέπει να έχουν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ειδικό διακριτικό σήμα της ιδιότητας τους (περιβραχιόνιο).
Ο έλεγχος ανήκει στον διαιτητή του αγώνα, ο οποίος υποχρεούται να απαγορεύει τη συμμετοχή ποδοσφαιριστών για όλες τις ειδικές περιπτώσεις απαγόρευσης συμμετοχής.
δ. Απαγορεύεται επίσης ν ΄ αναγράφονται στις στολές των ποδοσφαιριστών χαρακτήρες ή διακριτικοί τίτλοι σύμφωνα με τον Κ.Α.Π..

13. ΔΕΛΤΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ
α. Οι ομάδες στους φιλικούς και επίσημους αγώνες υποχρεούνται να έχουν μαζί τους και να παραδίδουν στο διαιτητή :
1. Το δελτίο ατομικών στοιχείων και μεταβολών ποδοσφαιριστή.
2. Κατάσταση υγείας των ποδοσφαιριστών.
3. Δελτίο πιστοποίησης προπονητή και βοηθού προπονητή (όταν υπάρχει και δηλώνεται).
Η ιατρική θεώρηση της κατάστασης υγείας των ποδοσφαιριστών, πραγματοποιείται μόνο από αθλητίατρο ή ορθοπεδικό ή παθολόγο ή καρδιολόγο ή αγροτικό ιατρό ή γενικής ιατρικής, ή πνευμονολόγο πρέπει δε να παρέχεται υποχρεωτικά ανά έτος για κάθε ποδοσφαιριστή και να ισχύει κατά την ημέρα τέλεσης του αγώνα.
Με την ολοκλήρωση του συστήματος ελέγχου της υγείας των ποδοσφαιριστών σύμφωνα με το πρόγραμμα της Ε.Π.Ο., σε κάθε Ένωση η διαπίστωση της υγείας των ποδοσφαιριστών θα αποδεικνύεται από τις αντίστοιχες βεβαιώσεις για ιατρική εξέταση του ποδοσφαιριστή, αντικαθιστώντας την ως άνω αναφερόμενη κατάσταση υγείας των ποδοσφαιριστών. (Γενική διάταξη Ε.ΠΟ. Νέος κανονισμός)
Το υπό στοιχείο α-3 αναφερόμενο δελτίο πιστοποίησης προπονητή εκδίδεται για μια αγωνιστική περίοδο για τα Εθνικά πρωταθλήματα και την Γ ΄ Εθνική από την Ε.Π.Ο. για τα δε τοπικά Ερασιτεχνικά από τις οικείες Ε.Π.Σ..
Ο διαιτητής έχει την υποχρέωση να σημειώσει στην οικεία στήλη του Φ.Α. τις τυχόν ελλείψεις των πιο πάνω δικαιολογητικών.
Απαγορεύεται επίσης η είσοδος στον αγωνιστικό χώρο του διπλωματούχου προπονητή με δίπλωμα προπονητή ΕΠΟ/UEFA που δεν κατέθεσε το δελτίο πιστοποίησης προπονητή ή του εκτελούντος χρέη προπονητή που δεν κατέθεσε την άδεια εισόδου που εκδίδει η Ε.Ε. της Ε.Π.Σ. Δράμας.
β. Οι διαιτητές είναι υποχρεωμένοι να κάνουν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη του αγώνα, όσα ο Κανονισμός (Κ.ΑΠ. - Κανονισμός Διαιτησίας) ορίζει.

 

 

 

 

 

 

 

 


14. ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΑΔΩΝ
Η βαθμολογία των ομάδων θα γίνεται με βάση το άρθρο 20 του Κ. Α.Π. και με όποιες άλλες διατάξεις ισχύουν το συγκεκριμένο χρόνο, καθώς και την βαθμολόγηση που προβλέπεται από την παρούσα προκήρυξη.

 

 

 

 

 

 

 


15. ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΣ - ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
Η Ε.Ε. της Ε.Π.Σ. Δράμας θα σας ενημερώσει έγκαιρα και μετά τη λήξη της ημερομηνίας των δηλώσεων συμμετοχής δηλαδή 30-08-2016 και πριν την κλήρωση των πρωταθλημάτων περιόδου 2016-2017 για το πως θα διαμορφωθούν οι Κατηγορίες Πρωταθλημάτων την περίοδο 2017-2018.
Το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Δράμας θα αποφασίσει και θα σας ενημερώσει έγκαιρα μετά τη λήξη της ημερομηνίας των δηλώσεων συμμετοχής και πριν την κλήρωση των πρωταθλημάτων για τον προβιβασμό - υποβιβασμό των σωματείων σε όλες τις κατηγορίες για την ποδοσφαιρική περίοδο 2016-2017.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


16. ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ - ΓΙΑΤΡΟΣ ΑΓΩΝΑ
α.) Τα γηπεδούχα σωματεία σε κάθε αγώνα πρέπει να έχουν στη διάθεσή αυτών που θα αγωνίζονται, γιατρό αγώνα ή σχετικό με τις πρώτες βοήθειες υπεύθυνο άτομο , στη διάθεση του οποίου θα υπάρχει το απαραίτητο φαρμακευτικό υλικό , (ψαλίδι, ψυκτικό, γάζες κλπ) για τις πρώτες βοήθειες και φορείο για μεταφορά τραυματία. Το φαρμακευτικό υλικό πρέπει να βρίσκεται σε εμφανές σημείο των αποδυτηρίων.
β) Απαραίτητη προϋπόθεση για την έναρξη του αγώνα είναι α) η παρουσία γιατρού ή υπευθύνου σχετικού ατόμου για τις πρώτες βοήθειες, β) να φέρει το φαρμακείο της κάθε γηπεδούχου κολάρο λαιμού και ειδικό ψαλίδι επαναφοράς της γλώσσας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


17. ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΩΝ
Επίσημοι διαιτητές για όλα τα πρωταθλήματα, θεωρούνται όσοι υπέβαλαν στην οικεία Επιτροπή Διαιτησίας Ε.Π.Σ. και έγινε δεκτή, σχετική δήλωση ενεργείας στην διανυόμενη αγωνιστική περίοδο.
Οι διαιτητές των αγώνων των πρωταθλημάτων για την Α ' Β ' Κατηγορία αυτής της προκήρυξης θα ορίζονται σύμφωνα με το άρθρο 12 του Κ.Α.Π. ύστερα από ορισμό τους από την Ε.Δ. της Ε.Π.Σ. Δράμας ή αν διαφορετικά αποφασίσει η Ε.Ε. της Ε.Π.Σ. ύστερα από δημόσια κλήρωση η οποία θα γίνεται παρουσία των εκπροσώπων των Σωματείων σε ημέρα και ώρα της εβδομάδος που η Ε.Ε. της Ε.Π.Σ. Δράμας θα ορίσει.
Επισημαίνονται ειδικότερα οι διατάξεις :
α) Στην περίπτωση που δεν προσέλθει ο διαιτητής που έχει οριστεί ούτε ο αναπληρωτής του, τότε οι δυο ομάδες έχουν υποχρέωση να υποδείξουν έναν επίσημο διαιτητή, από αυτούς που παρευρίσκονται στον αγώνα, για να τον διευθύνει. Αν δε συμφωνήσουν για την υπόδειξη διαιτητή, τότε με κλήρωση ορίζεται ο διαιτητής από τους δύο ή περισσότερους που τυχόν παρευρίσκονται.
β) Αν δεν παρευρίσκεται κανένας επίσημος διαιτητής ή παρευρίσκεται μόνο ένας, αλλά δε συμφωνήσουν στο πρόσωπο του οι δυο ομάδες τότε ο αγώνας διεξάγεται με την υποχρέωση των αντιπάλων ομάδων να υποδείξουν ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής. Αν όμως δε συμφωνήσουν στην επιλογή προσώπου κοινής αποδοχής, τότε κάθε ομάδα υποδεικνύει από ένα πρόσωπο για κλήρωση για την επιλογή εκείνου που θα διευθύνει τον αγώνα. Η πιο πάνω διαδικασία εφαρμόζεται και για τον ορισμό του βοηθού διαιτητή ή και των δυο βοηθών διαιτητών, στην περίπτωση που δεν θα εμφανιστούν στο γήπεδο ο βοηθός διαιτητή ή και οι δυο βοηθοί διαιτητές.
γ) Σε περίπτωση που η μία ομάδα δε θελήσει να υποδείξει έναν διαιτητή κατά την προηγούμενη διαδικασία, τότε θα διευθύνει υποχρεωτικά τον αγώνα εκείνος που υπέδειξε η αντίπαλη ομάδα.
δ) Καμία ένσταση δεν επιτρέπεται κατά ορισμού διαιτητή ή βοηθού διαιτητή που έγινε σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία του Κ.Α.Π. και αν με τη νόμιμη διαδικασία δε συμπληρωθεί η τριάδα με επίσημο διαιτητή, τότε μπορεί να διεξαχθεί ο αγώνας και με έναν μόνο διαιτητή.
ε) Οι ομάδες έχουν υποχρέωση να καταγγέλλουν μέσα σε 48 ώρες στην Ένωση, τους διαιτητές που αρνήθηκαν στις παραπάνω περιπτώσεις να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.
στ) Εφόσον υπάρχει αποχή ή έλλειψη διαιτητών για οποιοδήποτε λόγο το Δ.Σ. της Ένωσης μπορεί κατά τη διακριτική του ευχέρεια να ζητά τον ορισμό διαιτητών από Ε.Δ. άλλων Ενώσεων, μέσω της Κ.Ε.Δ. της Ε.Π.Ο. στις οποίες αγωνίζονται, προκειμένου να καλύψει όλους ή ορισμένους από τους αγώνες (κατά την κρίση της Ένωσης), ή να χρησιμοποιεί κατ ' εξαίρεση μη εν ενεργεία διαιτητές ή φιλάθλους ως διαιτητές και βοηθούς διαιτητές για τη διεξαγωγή των αγώνων.
ζ) Τα σωματεία αναγνωρίζουν ανεπιφύλακτα στην Ένωση το δικαίωμα να επιλέγει, κατά την κρίση της, τους παραπάνω τρόπους χρησιμοποίησης διαιτητών σε αγώνες, όταν οι διαιτητές απέχουν από αυτούς και όταν αυτό επιβάλλουν λόγοι ομαλής συνέχισης και έγκαιρης λήξης των αγώνων των πρωταθλημάτων.
η) Τα έξοδα διαιτησίας του αγώνα βαρύνουν εξ ολοκλήρου το γηπεδούχο σωματείο, το οποίο οφείλει να εξοφλεί τους διαιτητές πριν την έναρξη του αγώνα, τα δε έξοδα που αφορούν λοιπές αποφάσεις υπέρ των σωματείων μελών ο διαιτητής ελέγχεται από τα αρμόδια όργανα της Επιτροπής Οικονομικών και υποχρεούται να προκαταβάλει στην παραλαβή του εξοδολογίου από την Γραμματεία της Ένωσης μας τα χρήματα . Σε περίπτωση μη καταβολής των εξόδων διαιτησίας πριν την έναρξη του αγώνα, ο διαιτητής δεν διεξάγει των αγώνα ο οποίος κατακυρώνεται υπέρ της αντιπάλου ομάδας και η γηπεδούχος ομάδα τιμωρείται με χρηματική ποινή πεντακοσίων 500,00€.
Μέχρι την εξόφληση της δαπάνης διαιτησίας και της χρηματικής ποινής στη διοργανώτρια, δεν ορίζονται αγώνες της ομάδας αυτής , κατακυρώνονται δε υπέρ της αντιπάλου ομάδας.
θ) Σωματείο που επιθυμεί την παρουσία παρατηρητή διαιτησίας σε αγώνα του, πρέπει να απευθύνεται έγκαιρα, με αίτηση του, στην Επιτροπή Διαιτησίας της Ε.Π.Σ. Δράμας, που είναι η μόνη αρμόδια για τον ορισμό του.
Σε περίπτωση που οι διαιτητές στη Δράμα ή Πανελλήνια απέχουν από τους αγώνες πρωταθλήματος και Κυπέλλου μερικώς ή ολικώς για οποιονδήποτε λόγο, κατά τη διάρκεια της φετινής περιόδου 2016-2017, θα ισχύσουν όσα αναφέρονται στον Κ.Α.Π., καθώς και όποιες άλλες σχετικές διατάξεις ισχύουν , ώστε να μην καθυστερήσει η έναρξη ή η λήξη των πρωταθλημάτων, να μην αναβάλλονται οι αγώνες και να μην υποβάλλονται τα ερασιτεχνικά σωματεία σε επιπλέον έξοδα..
Καμία ένσταση ή εξαίρεση δεν επιτρέπεται να υποβληθεί από τις διαγωνιζόμενες ομάδες για τον ορισμό του διαιτητή ή βοηθού διαιτητή που έγινε σύμφωνα με τις παραπάνω διαδικασίες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


17. ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΟΜΑΔΩΝ
α. Δεν είναι υποχρεωτική η πρόσληψη διπλωματούχου προπονητή από τα σωματεία σε οποιαδήποτε κατηγορία για την ποδοσφαιρική περίοδο 2016-2017. Τα σωματεία που μετέχουν στην Α ΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία και επιθυμούν να δηλώνουν προπονητή αυτός θα πρέπει υποχρεωτικά να είναι διπλωματούχος προπονητής σύμφωνα με τον εκάστοτε ισχύοντα Κανονισμό Προπονητών Ποδοσφαίρου της Ε.Π.Ο..
Όλα τα σωματεία της Α ΄ Ερασιτεχνικής και Β ΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας καθώς και τα τμήματα υποδομής αυτών εφόσον απασχολούν διπλωματούχο προπονητή στις ομάδες τους θα πρέπει αυτοί να είναι επίσημα δηλωμένοι προπονητές, σύμφωνα με τον εκάστοτε ισχύοντα Κανονισμό Προπονητών Ποδοσφαίρου της Ε.Π.Ο., μόνο δε η διοργανώτρια των πρωταθλημάτων δια των διαιτητών αγώνων και παρατηρητών της θα ελέγχει κάθε φορά, τα πρόσωπα που δηλώνονται από τα σωματεία στο Φ.Α. για να βρίσκονται μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αν πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζουν οι Κανονισμοί.
β. Επίσης, κατά τον ίδιο παραπάνω τρόπο θα ελέγχονται τα πρόσωπα που δηλώνονται ως προπονητές των ομάδων ώστε να διαπιστωθεί αν πράγματι έχουν δίπλωμα και αν έχουν συμβόλαιο με τη συγκεκριμένη ομάδα στον πάγκο της οποίας κάθονται.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Κανονισμό Προπονητών της Ε.Π.Ο., τα σωματεία που δηλώνουν διπλωματούχο προπονητή, έχουν υποχρέωση , να συμβάλλονται υποχρεωτικά εγγράφως, η δε σχετική σύμβαση (συμβόλαιο) πρέπει να κατατεθεί και να θεωρηθεί από την αρμόδια Δ.Ο.Υ.. Αντίγραφο της θεωρημένης σύμβασης θα κατατεθεί και στην Ε.Π.Σ. ΔΡΑΜΑΣ (εντός 15νθημέρου), ώστε να επιτρέπεται από τον παρατηρητή η παραμονή του προπονητή στον πάγκο της ομάδας του.
Ειδικότερα :
1. Ένας ποδοσφαιριστής μπορεί να συνεχίζει να αγωνίζεται, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι έχει αποκτήσει δίπλωμα ή διπλώματα προπονητή ΕΠΟ/UEFA οιασδήποτε κατηγορίας.
2. Ένας ποδοσφαιριστής, όταν έχει αποκτήσει ταυτότητα προπονητή Ε.Π.Ο. ή UEFA ή έχει υποβάλλει αίτηση για έκδοση ταυτότητας προπονητή, παύει αυτόματα να έχει δικαίωμα να
αγωνίζεται. Η συμμετοχή του θεωρείται ως αντικανονική συμμετοχή και επισύρει τις από τους Κανονισμούς της Ε.Π.Ο. προβλεπόμενες ποινές για τον ίδιο και το σωματείο.
3. Ένας ποδοσφαιριστής που έχει αποκτήσει ταυτότητα προπονητή ΕΠΟ ή UEFA ανεξαρτήτως εάν αυτή έχει λήξει ή βρίσκεται εν ισχύ, εφόσον επιθυμεί να αγωνίζεται,
θα πρέπει να καταθέτει την ταυτότητα αυτή στην ΕΠΟ τουλάχιστον δέκα (10) ημέρες προ της ενάρξεως της αγωνιστικής περιόδου της κατηγορίας στην οποία θέλει να αγωνιστεί και
να υποβάλλει έγγραφη δήλωση με την οποία θα δηλώνει ότι αυτή την αγωνιστική περίοδο επιθυμεί να αγωνιστεί ως ποδοσφαιριστής. Μετά από την ενέργεια αυτή δεν θα έχει δικαίωμα να εργαστεί ως προπονητής καθ όλη την διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου.
4. Ένας ποδοσφαιριστής που έχει υποβάλλει την κατά την ανωτέρω παράγραφο δήλωση και κέκτηται τα ανάλογα προσόντα, δύναται να απασχολείται ως προπονητής στα τμήματα υποδομών του σωματείου στο οποίο αγωνίζεται.
18 .Διπλωματούχοι προπονητές, οι οποίοι κατά την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου ή κατά τη διάρκεια αυτής συμβλήθηκαν με σωματεία και έλαβαν ταυτότητα προπονητή από την οικεία Ε.Π.Σ. ή την Ε.Π.Ο. δεν έχουν το δικαίωμα να μετέχουν ως ποδοσφαιριστές σε επίσημους αγώνες. Τυχόν συμμετοχή τους αποτελεί αντικανονική συμμετοχή, εφαρμοζόμενης της διάταξης του άρθρου 23 παρ. 11 του παρόντος Κανονισμού.
Δεν μπορεί να ανακληθεί η ταυτότητα του διπλωματούχου προπονητή, που έλαβε κατά τις προϋποθέσεις της περίπτωσης β ΄, ύστερα από αίτησή του ή αίτηση της ομάδας με την οποία έχει συμβληθεί στην ίδια αγωνιστική περίοδο, για να μετέχει ως ποδοσφαιριστής σε αγώνες.
Σε περίπτωση που διακοπεί η συνεργασία με τον προπονητή που έχει υπογράψει σύμβαση το σωματείο, θα πρέπει να κοινοποιηθεί εντός 15νθημέρου η διακοπή στην Ε.Π.Σ. και εντός μηνός από την διακοπή να υποβληθεί η νέα σύμβαση με το νέο προπονητή που δηλώνεται για το σωματείο.
Σε κάθε περίπτωση ο διπλωματούχος προπονητής ή βοηθός διπλωματούχος προπονητής που θα δηλώνεται από το σωματείο του εκτός των προαναφερομένων οφείλει να παραδίδει ως απαραίτητη προϋπόθεση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους μαζί με τα δελτία της ομάδος του και το δελτίο πιστοποίησης προπονητή της ΕΠΟ που θα εκδίδει η διοργανώτρια Ε.Π.Σ. Δράμας.
β. Σωματεία τα οποία δεν απασχολούν πτυχιούχο προπονητή μπορούν με αίτησή τους στο Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Δράμας και κατάθεση χρηματικού παραβόλου 20,00€ να ζητούν την έκδοση άδειας εισόδου για συγκεκριμένο πρόσωπο ώστε να εκτελεί χρέη προπονητή για το σωματείο τους. Η άδεια αυτή θα ισχύει για την τρέχουσα ποδοσφαιρική περίοδο. Ο εκτελούντος χρέη προπονητή δεν θα έχει δικαίωμα ν ΄ αναγράφεται ως ποδοσφαιριστής στο Φ.Α. σε οποιαδήποτε σωματείο. Σε περίπτωση που αυτό συμβεί θα αφαιρείται με απόφαση της Ε.Ε. της Ε.Π.Σ. Δράμας η ιδιότητά του ως εκτελούντος χρέη προπονητή δεν θα μπορεί να επανέλθει για την υπόλοιπη ποδοσφαιρική περίοδο σε οιανδήποτε σωματείο και θα καλείται σε απολογία. Σε περίπτωση που αγωνιστεί με οποιαδήποτε σωματείο ως ποδοσφαιριστής ενώ έχει την ιδιότητα του εκτελούντος χρέη προπονητή τη τρέχουσα ποδοσφαιρική περίοδο εκτός των παραπάνω σε περίπτωση που υποβληθεί ένσταση ή καταγγελία αντικανονικής συμμετοχής από σωματείο, σύμφωνα με το άρθρο 23 του ΚΑΠ, θα επιβάλλονται οι ανάλογες κυρώσεις του προβλεπόμενου άρθρου του Κ.Α.Π.
Ποδοσφαιριστής που απέκτησε την ιδιότητα του εκτελούντος χρέη προπονητή σωματείου την τρέχουσα ποδοσφαιρική περίοδο ακόμη και αν γίνει άρση της ιδιότητάς αυτής, για οποιονδήποτε λόγο, δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής ως ποδοσφαιριστής με οποιαδήποτε ομάδα μέχρι τη λήξη της τρέχουσας ποδοσφαιρικής περιόδου.
Σωματεία που μετέχουν στην Α ΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία για την ποδοσφαιρική περίοδο 2016-2017, δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν οποιονδήποτε ως εκτελούντος χρέη προπονητή όπως περιγράφεται στην ως άνω παράγραφο β.

 

 

 

 

 

 

 

 


19. ΓΙΑΤΡΟΙ ΑΓΩΝΩΝ - ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
Τα γηπεδούχα σωματεία έχουν την υποχρέωση να έχουν στη διάθεση των διαγωνιζομένων, μέσα πρώτων βοηθειών και να μεριμνούν εγγράφως, ως απευθυνόμενες σε αρμόδιο φορέα (Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας - Αγροτικό Ιατρείο-Νομίατρο - Ιδιώτες γιατρούς κτλ.) για την παρουσία γιατρού, κατά την τέλεση των αγώνων. Σε περίπτωση που αδικαιολόγητα στο γήπεδο δεν υπάρχουν μέσα πρώτων βοηθειών, ή δεν έχουν φροντίσει οι γηπεδούχες ομάδες έγγραφα να παρευρίσκεται γιατρός, θα ελέγχονται πειθαρχικά σύμφωνα με τις διατάξεις του σχετικού άρθρου του Κ.Α.Π..

20. ΑΔΕΙΑ ΑΓΩΝΑ
Τα γηπεδούχα σωματεία είναι υπεύθυνα για την έκδοση από τις Κρατικές αρχές της άδειας για την διεξαγωγή του αγώνα
Για διευκόλυνσή σας όλα τα σωματεία μαζί με τη δήλωση συμμετοχής θα πρέπει μέχρι 30-08-2016 να προσκομίσουν στη διοργανώτρια Ε.Π.Σ. Δράμας εξουσιοδότηση θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής του νόμιμου εκπροσώπου του σωματείου για την κατάθεση αιτήσεων για έκδοση άδειας όλων των εντός έδρας αγώνων Πρωταθλήματος ανδρών, Κυπέλλου και Παιδικών Πρωταθλημάτων για την ποδοσφαιρική περίοδο 2016-2017 από τις Κρατικές αρχές.
Σε περίπτωση που δε θα εκδοθεί άδεια αγώνα με υπαιτιότητα του γηπεδούχου σωματείου, ο αγώνας κατακυρώνεται υπέρ του αντιπάλου σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 21 του Κ.ΑΠ..

 

 

 

 

 

 

 


21. ΤΗΡΗΣΗ ΤΑΞΗΣ
Στους διεξαγόμενους αγώνες των πρωταθλημάτων της προκήρυξης αυτής, οι διαγωνιζόμενες ομάδες είναι υπεύθυνες για κάθε αντιαθλητική ενέργεια των ποδοσφαιριστών, των τεχνικών, των διοικητικών παραγόντων, των μελών και των οπαδών τους.
Σε περίπτωση που από τα ανωτέρω πρόσωπα ή μέλη δημιουργηθούν επεισόδια που δυσφημούν το άθλημα ή διεγείρουν το φίλαθλο κοινό, επιβάλλονται από την Ένωση οι προβλεπόμενες κυρώσεις από τα σχετικά άρθρα του Κ.Α.Π..
Η Ένωση προκειμένου να καλύψει το κενό της απουσίας των αστυνομικών οργάνων αναθέτει προαιρετικά στα σωματεία τον ορισμό ομάδας περιφρούρησης των γύρω του γηπέδου χώρων (κερκίδας, αποδυτηρίων).
Η ομάδα περιφρούρησης εφόσον δηλωθεί, θα είναι υπό τις οδηγίες του παρατηρητή αγώνα, στη διάθεση του οποίου θα παρουσιάζονται πριν από την έναρξη του αγώνος και θα αποχωρούν μετά τη λήξη του. Η ομάδα αυτή θα αποτελείται από τρία άτομα, ένα από τη φιλοξενούμενη ομάδα και δύο από τη γηπεδούχο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


22. ΜΠΑΛΕΣ ΑΓΩΝΩΝ
Κάθε μία από τις διαγωνιζόμενες ομάδες είναι υποχρεωμένη να έχει στη διάθεση του διαιτητή από την έναρξη του αγώνα μέχρι τη λήξη του, η μεν γηπεδούχος ομάδα έξη (6) μπάλες, η δε φιλοξενούμενη δύο (2) μπάλες κανονικές και σε καλή κατάσταση οι οποίες και θα χρησιμοποιηθούν εφόσον δεν υπάρχουν στη διάθεση του αγώνα οι μπάλες της γηπεδούχου ομάδας.
Για την μπάλα που θα χρησιμοποιηθεί στον αγώνα, αποφασίζει μόνο ο διαιτητής.
Η δε διοργανώτρια διατηρεί το δικαίωμα να ορίσει υποχρεωτική χρήση στα πρωταθλήματα συγκεκριμένης μπάλας (τύπο ή επωνυμία) την οποία οφείλουν να παρουσιάζουν στους αγώνες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


23. ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΑ - ΑΡΧΗΓΟΣ ΟΜΑΔΑΣ
Για κάθε αγώνα πρωταθλημάτων θα συντάσσεται με στυλό μελάνης ή διαρκείας Φ.Α., σύμφωνα με τις διατάξεις του σχετικού άρθρου του Κ.Α.Π. και του Κανονισμού Διαιτησίας.
1. Οι αρχηγοί των ομάδων στον αγώνα βεβαιώνουν με υπογραφή :
α. Τη σύνθεση της ομάδας τους (ονοματεπώνυμο, αριθμό δελτίου και φανέλας κάθε ποδοσφαιριστή τακτικού και αναπληρωματικού) πριν από την έναρξη του αγώνα.
β. Το αποτέλεσμα του αγώνα.
γ. Ότι έχουν λάβει γνώση για τυχόν παρατηρήσεις του διαιτητή, καθώς επίσης και για ενστάσεις (από αυτές που διατυπώνονται στο Φ. Α.) εάν υποβληθούν από τα σωματεία.
2. Αρχηγός ομάδας που αρνείται σκόπιμα και χωρίς δικαιολογία να υπογράψει το
Φ. Α. τιμωρείται με αποκλεισμό μίας (1) αγωνιστικής ημέρας.
Οι αρχηγοί των ομάδων έχουν δικαίωμα να διατυπώσουν τις τυχόν επιφυλάξεις τους στην υπογραφή τους, κάτω από τις παρατηρήσεις του διαιτητή στο Φ.Α..
3. Η υπογραφή του Φ. Α. είναι υποχρεωτική για τους αρχηγούς των ομάδων που
αγωνίζονται ή τους αντικαταστάτες τους.
Σε περίπτωση άρνησης τους να συμμορφωθούν σ' αυτή την υποχρέωση και ανεξάρτητα από τις κυρώσεις που προβλέπονται σε βάρος τους, το Φ. Α. θεωρείται ισχυρό.
Η κατά τα ανωτέρω υπογραφή ή μη υπογραφή του Φ.Α. έχει θέση γνωστοποίησης του, υποχρεωτικά για τις διαγωνιζόμενες ομάδες.

 

 

 

 

 

 

 


24. ΣΤΟΛΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ
α. Βεβαίωση χορηγών:
Το κάθε σωματείο οφείλει να υποβάλλει αίτημα έως 30-08-2016 αρχικά εκτός εάν προκύψει αργότερα νέος χορηγός), για την έγκριση οποιουδήποτε χορηγού και μόνο αν λάβει την απαραίτητη βεβαίωση θα μπορεί να χρησιμοποιεί την διαφήμιση στις στολές των ποδοσφαιριστών τους, (Άρθρο 14 παρ. 2 δ του Κ.Α.Π. Ερασιτεχνών).
β. Ισχύουν όσα καθορίζουν το άρθρο 14 του Κ.Α.Π. και το άρθρο 4 του Κανονισμού Παιδιάς. Ειδικότερα :
Οι ομάδες που διαγωνίζονται υποχρεωτικά πρέπει να κατεβαίνουν στους αγώνες με τα χρώματα που έχουν δηλώσει σύμφωνα με τα σχετικά άρθρα του Κ.Α.Π..
Η στολή κάθε ποδοσφαιριστή αποτελείται από μία φανέλα, κάλτσες, παντελονάκι, ποδοσφαιρικά υποδήματα καθώς υποχρεωτικά και επικαλαμίδες και πρέπει να είναι ομοιόμορφη για τους ποδοσφαιριστές της ίδιας ομάδας.
Σε περίπτωση που οι διαγωνιζόμενες ομάδες έχουν στολές με τα ίδια χρώματα ή παρεμφερή, η γηπεδούχος ομάδα έχει υποχρέωση να αλλάξει στολή και σε περίπτωση που αρνηθεί τιμωρείται σύμφωνα με το σχετικό άρθρο του Κ.ΑΠ.
Αν ο διαιτητής διαπιστώσει ότι ένας ποδοσφαιριστής έχει αντικείμενα που δεν επιτρέπονται από τον Κανονισμό Παιδιάς, τα οποία μπορεί να είναι επικίνδυνα για τους υπολοίπους ποδοσφαιριστές, πρέπει να διατάξει τον ποδοσφαιριστή να τα βγάλει.
Σε περίπτωση που δε συμμορφωθεί με την εντολή του διαιτητή ο ποδοσφαιριστής αποκλείεται από τον αγώνα.
Ποδοσφαιριστής στον οποίο απαγορεύεται να πάρει μέρος στον αγώνα επειδή έκανε παράβαση του άρθρου του Κ.Α.Π. σχετικά με τη στολή δεν μπορεί να μπει στο γήπεδο, παρά μόνο σε διακοπή του αγώνα, αφού παρουσιασθεί προηγουμένως στο διαιτητή και διαπιστώσει αυτός ότι ο ποδοσφαιριστής συμμορφώθηκε με τις διατάξεις του σχετικού άρθρου του Κ.Α.Π..
Επιτρέπεται στους ποδοσφαιριστές να έχουν γυαλιά, με τον όρο ότι θα είναι καλά στερεωμένα και θα είναι άθραυστα, σύμφωνα με τη γραπτή δήλωση τους και ύστερα από σχετικό έλεγχο του διαιτητή, οποίος παίρνει και την τελική απόφαση.
γ. Ομάδες που επιθυμούν να διαφημίσουν πάνω στις στολές των ποδοσφαιριστών διάφορα προϊόντα θα πρέπει να υποβάλουν με αίτησή τους αφού τύχουν της σχετικής έγκρισης από την διοργανώτρια, οφείλουν να τηρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
1. Η διαφήμιση αποτυπώνεται στο εμπρόσθιο και στο οπίσθιο μέρος της φανέλας και
του παντελονιού του ποδοσφαιριστή, εφ ' όσον κριθεί αναγκαίο από τις ομάδες.
2. Η διαφήμιση δεν έχει φόντο, δεν τονίζεται και δεν περικλείεται σε πλαίσιο.
3. Η διαφήμιση, άμεση ή έμμεση, προϊόντων που είναι αντίθετα με την αθλητική
ιδέα απαγορεύεται.
4. Η διαφήμιση κατασκευαστών αθλητικών στολών αποτυπώνεται στο επάνω δεξιό μέρος της φανέλας των ποδοσφαιριστών, δεν έχει φόντο και δεν μπορεί να υπερβαίνει τα δεκαπέντε (15) τετραγωνικά εκατοστά.
5. Τα αναφερόμενα στην παρούσα παράγραφο ισχύουν και για την διαφήμιση στις
στολές των διαιτητών. Η άδεια για τα τοπικά πρωταθλήματα δίνεται από την
οικεία Ε.Π.Σ..
δ. Ο διαιτητής του αγώνα μετά από αίτηση της ενδιαφερόμενης ομάδας αναγράφει στο ΦΑ. τις τυχόν ελλείψεις. Το σωματείο που δεν εφαρμόζει τις διατάξεις της παραγράφου β ΄ του παρόντος άρθρου μετά από διαπίστωση της διοργανώτριας παραπέμπεται στα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα μετά από έγγραφη αίτηση της διοργανώτριας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


25. ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΙΤΗΤΗ
Δεν είναι δυνατή η συνέχιση ενός αγώνα σε περίπτωση που η μία ή και οι δύο ομάδες έχουν παραμείνει στον αγωνιστικό χώρο με λιγότερους από επτά (7) ποδοσφαιριστές. Αν συντρέξει τέτοια περίπτωση ο διαιτητής έχει την υποχρέωση να διακόψει τον αγώνα, οποίος κατακυρώνεται υπέρ της ομάδας που δεν έχει ευθύνη για τη διακοπή με τέρματα 3-0 (εκτός αν την ευνοεί, συγκριτικά το αποτέλεσμα του αγώνα τη στιγμή της διακοπής του). Στη περίπτωση αυτή έχει εφαρμογή η διάταξη της παρ. 2α του άρθρου 21 Κ.Α.Π..
Σε περίπτωση που και οι δύο ομάδες ευθύνονται για τη διακοπή του αγώνα, τότε οι ανωτέρω ποινές επιβάλλονται σε βάρος και των δύο (2) ομάδων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


26. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ
α. Ενστάσεις επιτρέπονται μόνο από τις διαγωνιζόμενες ομάδες σύμφωνα με το άρθρο 23 του Κ.Α.Π., καθώς και όποιες διατάξεις ισχύουν και πρέπει να συνοδεύονται από χρηματικό παράβολο πενήντα ευρώ (50,00€) καθώς και από το «τέλος λειτουργίας επιτροπής» που καθορίζεται στα πενήντα ευρώ (50,00€)
Το παράβολο σε περίπτωση που απορριφθεί η ένσταση, καταπίπτει υπέρ της διοργανώτριας, αλλιώς επιστρέφεται στην ενιστάμενη ομάδα. Το τέλος λειτουργίας Επιτροπής δεν επιστρέφεται στον προσφεύγοντα.
β. Κάθε είδος ένστασης πρέπει να υποβάλλεται χωριστά, δηλαδή με ιδιαίτερο υπόμνημα για να γίνει τυπικά δεκτή για συζήτηση. Ειδικά και μόνο για την υποβολή ένστασης πλαστοπροσωπίας ποδοσφαιριστή εκτός του ότι καταχωρείται στην οικεία στήλη στο Φ.Α. από τους αρχηγούς των ομάδων που ενίστανται, μέχρι την υπογραφή του Φ.Α. και σύμφωνα με ότι άλλο ορίζει το άρθρο 23 παρ. 2α του Κ.Α.Π. κατατίθεται, επί ποινή απαραδέκτου, υποχρεωτικά, ξεχωριστό παράβολο για κάθε ένα πρόσωπο εναντίον του οποίου στρέφεται κάθε μια από τις ενστάσεις, τις οποίες καλείται να εξετάσει η Επιτροπή.


ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ Η ΕΓΓΡΑΦΟ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΝΤΑΙ.

 


γ. Η εκδίκαση των ενστάσεων γίνεται σύμφωνα με το αντίστοιχο άρθρο του Κ.Α.Π..
δ. Ένσταση - καταγγελία επιτρέπεται από τρίτες ομάδες που έχουν έννομο συμφέρον και
σύμφωνα με τις διατάξεις του Κ.Α.Π..

 

 

 

 

 

 

 


27. ΠΟΙΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ
α. Σε ότι αφορά στις ποινές που επιβάλλονται σε βάρος των ποδοσφαιριστών για παραβάσεις των Κανονισμών Παιδιάς, Γενικών Κανονισμών και Κανονισμών Πρωταθλημάτων, τον τρόπο και τη διαδικασία επιβολής τους, ισχύουν οι διατάξεις του Πειθαρχικού Κώδικα καθώς και των άλλων σχετικών άρθρων του Κ.Α.Π..
β. Για κάθε περίπτωση που αποβάλλεται κατά τη διάρκεια του αγώνα δικαιολογημένα ποδοσφαιριστής και εφόσον η αποβολή του γράφτηκε στο Φ.Α., τιμωρείται τουλάχιστον με μία (1) αγωνιστική Πρωταθλήματος ή Κυπέλλου.
γ. Στον ποδοσφαιριστή που κρίνεται υπότροπος, θα εφαρμόζονται οι ισχύουσες κάθε φορά διατάξεις του Κ.Α.Π..
δ. Τα άρθρα του Πειθαρχικού Κώδικα προβλέπουν τις παραβάσεις και κυρώσεις σε βάρος των ποδοσφαιριστών. Σε περίπτωση που δεν προβλέπεται από τον Πειθαρχικό Κώδικα θα εφαρμόζονται τα σχετικά άρθρα του Κ.Α.Π. τόσο για τα φυσικά όσο και για τα Νομικά πρόσωπα, όπως αυτά προσδιορίζονται στα άρθρα αυτά.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


28. ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ ΑΓΩΝΑ
α. Για κάθε αγώνα πρωταθλήματος θα ορίζεται από τη διοργανώτρια του αγώνα (Ε.Π.Σ.), εφόσον υπάρχει δυνατότητα, εκπρόσωπος της (ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ) που θα έχει τις καθοριζόμενες υποχρεώσεις του σχετικού άρθρου του Κ.Α.Π και του Κανονισμού των παρατηρητών ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων και Κυπέλλου.
Μέσα στον χώρο που περιβάλλεται από την εσωτερική περίφραξη, ο παρατηρητής επιτρέπει, βάσει καταστάσεων που του παραδίδουν τα διαγωνιζόμενα σωματεία, να εισέρχονται και να παραμένουν, εφ' όσον του επιδείξουν την ταυτότητα τους (αστυνομική ή επαγγελματική) μόνο τα εξής πρόσωπα :
1. Ο γιατρός του αγώνα κι ένας γιατρός κάθε ομάδας
2. Ένας εκπρόσωπος της κάθε ομάδας
3. Ο φυσιοθεραπευτής της κάθε ομάδας (με δίπλωμα και άδεια ασκήσεως
επαγγέλματος
4. Ο προπονητής κάθε ομάδας και ο τυχόν βοηθός του
5. Δύο τραυματιοφορείς
Οι διαγωνιζόμενες ομάδες και τα πρόσωπα που αναφέρονται στη παράγραφο α του παρόντος άρθρου οφείλουν να συμμορφώνονται στις υποδείξεις και στις εντολές του παρατηρητή.
β. Αν για οποιονδήποτε λόγο απουσιάζει ο Παρατηρητής που ορίσθηκε από τη διοργανώτρια, τότε οι διαγωνιζόμενες ομάδες οφείλουν να υποδείξουν από ένα πρόσωπο σύμφωνα με όσα προβλέπεται από το αντίστοιχο άρθρο του Κ.Α.Π..
γ. Ο παρατηρητής υποχρεούται να συντάξει σε οποιαδήποτε περίπτωση αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα έκθεση που θα περιέλθει στη διοργανώτρια (Ε.Π.Σ.Δ.) όπως ορίζεται από τον Κ.Α.Π..
δ. Τα έξοδα μετακίνησης του παρατηρητή αγώνος βαρύνουν κάθε φορά το γηπεδούχο σωματείο ανέρχονται σε 12,00€ για όλα τα σωματεία εκτός των σωματείων Λεκανοπεδίου Κ.Νευροκοπίου και Παρανεστίου που ανέρχονται στο ποσό των 20,00€ και εξοφλούνται μαζί με τα έξοδα διαιτησίας.
ε. Παρατηρητές που προτείνονται - διατίθενται από τα σωματεία σε ισάριθμους αγώνες των σωματείων στην έδρα τους για τους αγώνες τοπικών πρωταθλημάτων χωρίς να αμείβονται για τα έξοδα μετακίνησης τους απαλλάσσονται από τα έξοδα παρατηρητή για τους αγώνες της ομάδας που τους προτείνουν.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


29. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ
α. Η οικονομική οργάνωση, διαχείριση και επιστασία των αγώνων πρωταθλημάτων πλην των κατατακτηρίων αγώνων μπαράζ, ΑΝΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΟΥΧΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ τα οποία πρέπει να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις της Ε.Π.Σ. σε ό,τι αφορά τη διάθεση των εισιτηρίων.
β. Τα έξοδα μετακινήσεως των ομάδων βαρύνουν εξ ολοκλήρου τις μετακινούμενες ομάδες, χωρίς αυτές να έχουν δικαίωμα στις εισπράξεις των αγώνων.
γ. Οι τιμές των εισιτηρίων των αγώνων πρωταθλημάτων για την Α ', Β ' Κατηγορία καθορίζονται στα 5 ΕΥΡΩ.
δ. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί από τη διοργανώτρια (Ε.Π.Σ.Δ) ότι το γηπεδούχο σωματείο έχει βγάλει πλαστά εισιτήρια ή υπερτιμημένα επιβάλλεται σ ' αυτό χρηματική ποινή μέχρι 500 ΕΥΡΩ, σύμφωνα με τον Κ.Α.Π..
Για την αγωνιστική περίοδο 2016-2017 η διοργανώτρια ενδέχεται να αναλάβει την έκδοση των κουπονιών οικονομικής ενίσχυσης των συμμετεχουσών ομάδων στα πρωταθλήματα της τα οποία και αποκλειστικά θα χρησιμοποιεί πάντα η γηπεδούχος ομάδα.
ε. Το σωματείο που δε συμμορφώνεται με την παραπάνω προκήρυξη ή με τις οικονομικές εγκυκλίους της Ε.Π.Ο. και της Ένωσης, αποκλείεται προσωρινά ή οριστικά από την οικονομική διαχείριση των αγώνων στο γήπεδο του και σε περίπτωση υποτροπής εφαρμόζονται οι διατάξεις του Κ.Α.Π..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


30. ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΑΓΩΝΑ
α. Για τον καταρτισμό του Φύλλου Εκκαθάρισης θα αφαιρούνται από τις ακαθάριστες εισπράξεις :
1. Ποσοστό 15% για το γήπεδο
2. Ποσοστό 10% για την Ε.Π.Σ. Δράμας
3. Τα έξοδα διαιτησίας του αγώνα.
β. Μετά την αφαίρεση όλων των παραπάνω κρατήσεων, το καθαρό υπόλοιπο που μένει θα το παίρνει εξ ολοκλήρου το γηπεδούχο σωματείο.
γ. Κάθε γηπεδούχο σωματείο στην έδρα του οποίου γίνεται αγώνας, πρέπει μέσα σε δέκα (10) ημέρες από τη διεξαγωγή του, να καταθέσει στην Ε.Π.Σ. Δράμας αντίγραφο του Φύλλου Εκκαθάρισης που θα έχει απαραίτητα υπογραφή και σφραγίδα από το σωματείο και το ανάλογο ποσοστό.
Αν περάσει αυτή η προθεσμία και ύστερα από την προειδοποίηση για συμμόρφωση του, η Ε.Π.Σ. Δράμας μπορεί με απόφαση της η Ε.Ε. να αποκλείσει από τους περαιτέρω αγώνες το μη συμμορφούμενο σωματείο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


31. ΕΠΙΛΥΣΗ ΔΙΑΦΟΡΩΝ
1. Σύμφωνα με το άρθρο 35 του Κ.Α.Π. οι πάσης φύσεως διαφορές που ανακύπτουν από την εφαρμογή και ερμηνεία του Κανονισμού, του Καταστατικού και εν γένει Κανονισμών της Ε.Π.Ο. που ισχύουν για το ποδόσφαιρο και αφορούν τις Ενώσεις, τις ομάδες που μετέχουν στους πάσης φύσεως αγώνες, καθώς και οποιοδήποτε πρόσωπο που συνδέεται με οποιαδήποτε σχέση και ιδιότητα με αυτές, ή που εμπλέκονται με οποιονδήποτε τρόπο και ιδιότητα στο χώρο του ποδοσφαίρου, επιλύονται από τα αρμόδια θεσμοθετημένα ποδοσφαιρικά όργανα, που καθορίζονται στο Καταστατικό της Ένωσης και τους κανονισμούς της Ε.Π.Ο. απαγορευομένης σε κάθε περίπτωση προσφυγής στα πολιτικά ή διοικητικά δικαστήρια.
2. Σε περίπτωση που κατά παράβαση της παρ. 1 του παρόντος άρθρου, φυσικό ή νομικό πρόσωπο προσφύγει σε πολιτικό ή διοικητικό δικαστήριο επιβάλλονται σε βάρος του οι ακόλουθες ποινές από την κατά περίπτωση διοργανώτρια ή την Ε.Π.Ο. :
α) Ομάδα που ασκεί προσφυγή τιμωρείται αρχικά με προειδοποίηση και ποινή απαγόρευσης μετεγγραφών για την αμέσως επόμενη μετεγγραφική περίοδο. Εάν παρά την προειδοποίηση επιμένει στην προσφυγή της αποκλείεται από τους υπόλοιπους αγώνες τους πρωταθλήματος που μετέχει ή θα μετάσχει, με απόφαση της Ε.Ε. της διοργανώτριας από την ημέρα άσκησης της προσφυγής και για όσο χρονικό διάστημα συνεχίζεται η παράβαση.
β) Εφ ΄ όσον προσφεύγει φυσικό πρόσωπο (μέλη Δ.Σ. ομάδων, προπονητές, φυσιοθεραπευτές, γιατροί διερμηνείς, φροντιστές, ποδοσφαιριστές κλπ.), με απόφαση του Δ.Σ. της διοργανώτριας επιβάλλονται σωρευτικά : i) απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο, ii) απαγόρευση συμμετοχής σε οποιαδήποτε δραστηριότητα που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο και iii) εφ΄ όσον αποδεικνύεται συμμετοχή της ομάδας του, η κατά τα ως άνω περ. α ΄ ποινή.
3. Κατά των ως άνω αποφάσεων της παρ. 2, επιτρέπεται μόνον προσφυγή στο Διαιτητικό Δικαστήριο της Ε.Π.Ο.. Η άσκηση της προσφυγής δεν αναστέλλει την επιβληθείσα ποινή.

 

 

 

 

 

 

 

 


32. ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΑΓΩΝΩΝ
α. Το αποκλειστικό δικαίωμα για τηλεοπτική ή ραδιοφωνική μετάδοση των αγώνων των τοπικών πρωταθλημάτων όλων των κατηγοριών, το έχει η Ε.Ε.της Ε.Π.Σ. ΔΡΑΜΑΣ, που μπορεί να συνάπτει σύμβαση με οποιοδήποτε τηλεοπτικό ή ραδιοφωνικό οργανισμό για την απευθείας μετάδοση ποδοσφαιρικών αγώνων ή για μετάδοση τηλεοπτικών στιγμιότυπων μετά τη λήξη αυτών των αγώνων. Η χρηματική αντιπαροχή για τις παραπάνω μεταδόσεις θα καθορίζεται από την Ε.Ε. της Ε.Π.Σ. Δράμας.
β. Η Ε.Ε. της Ε.Π.Σ. Δράμας έχει το αποκλειστικό δικαίωμα και για τους επαγγελματίες φωτογράφους η ιδιοκτήτες ηλεκτρονικών site να τους επιτρέψει την είσοδο για λήψη φωτογραφιών η βιντεοσκόπηση και προβολή ποδοσφαιρικών αγώνων.
γ. Για τις παραπάνω δεσμεύσεις των πνευματικών δικαιωμάτων του αθλήματος του ποδοσφαίρου αλλά και της δημόσιας προβολής του έμψυχου δυναμικού υπεύθυνο κρίνετε το κάθε μέλος της Ένωσής μας απαγορεύοντας την είσοδο σε όποιον δεν φέρει την απαραίτητη διαπίστευση σφραγισμένη και υπογεγραμμένη από την Ε.Ε. της Ένωσής μας.
δ. Το παραπάνω δικαίωμα του, η Ε.Ε. της Ε.Π.Σ. Δράμας μπορεί να το εκχωρεί στα σωματεία της δύναμης του, καθώς επίσης και με απόφασή του να εισπράττει ανάλογο αντίτιμο ξεχωριστά για κάθε περίπτωση .
Το χρηματικό ποσό που θα εισπράξει από τυχόν ενδιαφερόμενους απολογιστικά θα δίδεται στα σωματεία ως οικονομική ενίσχυση.

 

 

 

 

 

 

 


33. ΕΠΑΘΛΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΗΘΟΥΣ
α. Στην πρωταθλήτρια ομάδα της Α ΄ Κατηγορίας καθώς και στις πρωταθλήτριες ομάδες των Ομίλων της Β ΄ Κατηγορίας θα απονεμηθεί Κύπελλο και 25 μετάλλια.
β. Στην ομάδα της οποίας κανένας ποδοσφαιριστής δε θα τιμωρηθεί σε όλη τη διάρκεια του Πρωταθλήματος θα δοθεί Κύπελλο Ήθους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


34. ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
α. Η διεξαγωγή των πρωταθλημάτων γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κ.Α.Π. και των άλλων σχετικών νόμων που ισχύουν, καθώς και σύμφωνα με τις αποφάσεις της Ε.Ε. της Ε.Π.Σ. Δράμας.
β. Δεν είναι υποχρεωτική η δήλωση συμμετοχής στα παιδικά πρωταθλήματα περιόδου 2016-2017 για όλα τα σωματεία που θα συμμετάσχουν στα πρωταθλήματα ανδρών οποιασδήποτε κατηγορίας περιόδου 2016-2017.
Αναίτια αποχώρηση της παιδικής ομάδας από το πρωτάθλημα τιμωρείται με χρηματικό πρόστιμο 200,00 Ευρώ.
γ. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Σ. Δράμας σε πολύ εξαιρετικές περιπτώσεις μπορεί να αναβάλει έναν αγώνα, όταν λόγοι ανωτέρας βίας (ακαταλληλότητα γηπέδου, καιρικές συνθήκες κλπ. ή τεχνικοί λόγοι) δεν επιτρέπουν τη διεξαγωγή του, ορίζοντας τη διεξαγωγή του μέσα σε δέκα πέντε (15) ημέρες.
δ. Η πρωταθλήτρια ομάδα και η Κυπελλούχος ομάδα της Ένωσης μας, της ποδοσφαιρικής περιόδου 2016-2017, θα είναι υποχρεωμένες πριν από την έναρξη των αγώνων της περιόδου 2017-2018, να δώσουν μεταξύ τους φιλικό αγώνα, σε γήπεδο και σε ημέρα και ώρα που θα ορίσει η Ε.Ε. της Ε.Π.Σ. Δράμας. Οι εισπράξεις αυτού του αγώνα θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.
Εάν πρωταθλήτρια και Κυπελλούχος είναι η ίδια ομάδα, τότε στη θέση της Κυπελλούχου ομάδας θα αγωνίζεται η αντίπαλος της ομάδας στον τελικό αγώνα. Οι δύο αυτές ομάδες ΔΕΝ επιτρέπεται εντός 24ώρου όπως προβλέπεται από τον Κ.Α.Π. να δίνουν και άλλον αγώνα, σε άλλο γήπεδο και με άλλη ομάδα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


35. ΤΕΛΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
α. Οτιδήποτε δεν προβλέπεται από την Προκήρυξη, τις διατάξεις των Κανονισμών και την Αθλητική Νομοθεσία που ισχύει, θα επιλύεται με απόφαση της Ε.Ε., της Ε.Π.Σ. ΔΡΑΜΑΣ.
β. Η ερμηνεία του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου, των Κανονισμών Παιδιάς και των όρων της Προκήρυξης γίνεται από την Ε.Ε. της Ε.Π.Σ. ΔΡΑΜΑΣ.
γ. Η Προκήρυξη αυτή αποτελεί σύμβαση προσχώρησης μεταξύ της Ε.Π.Σ. ΔΡΑΜΑΣ ως διοργανώτριας των Πρωταθλημάτων και των σωματείων που θα δηλώσουν συμμετοχή σ ΄ αυτά.
δ. Όλα τα σωματεία και οι μετέχοντες με οποιοδήποτε τρόπο στα πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ. Δράμας, αποδέχονται ανεπιφύλακτα το Καταστατικό και τους Κανονισμούς της Ε.Π.Ο. όπως αυτοί ισχύουν κάθε φορά, καθώς και τις αποφάσεις της Ε.Ε. της Ε.Π.Σ. ΔΡΑΜΑΣ.

Για την Ε.Ε. της Ε.Π.Σ. Δράμας
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Ο ΕΙΔ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΕΩΡ. ΧΑΤΖΗΣΑΡΟΓΛΟΥ             ΓΕΩΡ. ΣΑΡΗΠΑΥΛΙΔΗΣ

Ανακοινώθηκε στο επίσημο site  της διοργανώτριας αρχής , η προκήρυξη για το κύπελλο ερασσιτεχνών της ΕΠΣ Δράμας για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο 2016-2017...

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά την προκήρυξη :

Καλησπέρα φίλες και φίλοι της ORAGIASPOR-DRAMAS.GR ...

Αρκετά θετικός ο απολογισμός απο το χθεσινο άρθρο της στήλης μας (διαβάστε  το άρθρο του Γιουροπα Λιγκ ) με τα ματς του Γιουρόπα όπου ο Σπύρος Πελέχρας πρόσφερε 17 ταμεία στις 28 αναμετρήσεις της ημέρας...

Ας δούμε όμως τι περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα όπου θα πάμε χαλαρά.....

Πρεμιέρα σε Β΄Γαλλίας και Βέλγιο ......και ας δούμε τι έχουμε....

 

ΒΕΛΓΙΟ 

1813   ΜΑΛΙΝ-ΚΛΑΜΠ ΜΠΡΙΖ 

Έυκολα ή δύσκολα αναμένεται να περάσει απο το Μέχελεν η πρωταθλήτρια Μπριζ που και φέτος δείχνει ένα σκαλοπάτι πάνω απο τους άλλους......λίγα ψιλά στο Χ ημ / 2 τελικό....

 

 

Β΄ΓΑΛΛΙΑΣ 

Λίγα ψιλά στα παρακάτω ματς....

1800   ΒΑΛΕΝΣΙΕΝ - ΚΛΕΡΜΟΝ       Χ ημ. / 2 τελικό

1801   ΓΚΑΖΕΛΕΚ -   ΜΠΡΕΣΤ         Χ ημ. / 1 τελικό 

1804   ΝΙΟΡ - ΛΑΝΣ                      Χ ημ. / 2 τελικό 

 

τα υπόλοιπα ματς αναμενεται να μην ξεφύγουν απο το ''χ''....

 

 

 

χιναράκια...σε σύστημα   3-4

1802    ΜΠΟΥΡΓΚ - ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ 

 

1820    ΛΕΧ ΠΟΖΝΖΝ - ΓΙΑΓΚΕΛΟΝΙΑ 

1827    ΜΠΡΕΙ - ΣΑΜΡΟΚ ΡΟΒΕΡΣ 

 

1831    ΣΛΙΓΚΟ ΡΟΒΕΡΣ - ΝΤΕΡΙ 

 

 

αυτα για σήμερα φίλοι μου.......πάμε χαλαρά γιατί ακολουθεί Σ-Κ....

καλα να περνάτε ότι και αν κάνετε.........

...............................................................salute !

Διαβάστε παρακάτω το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Ορφέας Χωριστής και αφορα στα τελευταία νέα του συλλόγου , τις μεταγραφικές κινήσεις που έγιναν και στο πρόγραμμα των φιλικών αγώνων κατα την διάρκεια της προετοιμασίας .....

Αναλυτικά η ανακοίνωση της δραμινής ομάδος έχει ως εξής :

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με την χρήση των cookies. Πολιτική Cookies.