Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 26 Μαΐου 2020 09:21

Κοσμογονικές αλλαγές στα πρωταθλήματα χάντμπολ;

Γράφτηκε από τον

Η μετά-κορωνοϊού εποχή είναι γεγονός ότι έχει φέρει μεγάλη αναστάτωση τόσο ως προς την ολοκλήρωση των φετινών διοργανώσεων σε όλα τα αθλήματα...ενώ σίγουρα θα είναι και σαρωτικές αλλαγές για τα επερχόμενα πρωταθλήματα της νέας χρονιάς....

Κάπως έτσι λοιπόν σκέφτονται οι ιθύνοντες της Ελληνικής Ομοσπονδίας στην χειροσφαίριση και την νέα χρονιά είναι πολύ πιθανό να δούμε μια εντελώς διαφορετική δομή των πρωταθλημάτων ...

 

Σύμφωνα με πληροφορίες , όσον αφορά την  Handball Premier είναι πιθανή  η διεξαγωγή του Πρωταθλήματος σε 2 ομίλους των 7 ή των 8 ομάδων.

 

Ο αριθμός των συμμετεχόντων δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα. Αν είναι 7 σε κάθε όμιλο (14 στο σύνολο), τότε δεν θα προβιβαστεί, φέτος, δεύτερη ομάδα από κάθε όμιλο της Α2 Ανδρών (σ.σ. για την Α2 Ανδρών είναι όλα ρευστά ακόμα, ίσως, ωστόσο, δεν επηρεαστεί από την αναδιοργάνωση).

 

Ένα ακόμα ζήτημα, που έχει τεθεί στο τραπέζι σχετικά με την Handball Premier, είναι το σύστημα των πλέι οφ και των πλέι άουτ, αν θα γίνουν με σύστημα χιαστί, αν θα μεταφερθούν οι βαθμοί από την κανονική διάρκεια κ.ά.

 

Τώρα για την  Α1 Γυναικών, μια λύση είναι η κατηγορία να ''σπάσει'' σε τρείς ομίλους !!!!

 Κάθε όμιλος, σύμφωνα με αυτό το πλάνο, θα έχει 4 ομάδες (12 στο σύνολο) και ενδεχομένως οι δύο πρώτοι από κάθε όμιλο να συνθέσουν ένα νέο Πρωτάθλημα, μετά από την κανονική διάρκεια.

Όλα αυτά με σκοπό την επιβίωση των ομάδων.


Η Β' Εθνική φαίνεται πως δεν θα καταργηθεί και έτσι μία τέτοια πιθανότητα, που είχε συζητηθεί, δείχνει, προς το παρόν τουλάχιστον, να εξαλείφεται, ενώ η Α2 Γυναικών επίσης δεν θα επηρεαστεί ιδιαίτερα.

 

Όπως και να έχει οι επόμενες αποφάσεις αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού πρόκειται για ιστορικές καινοτομίες για την επιβίωση του αθλήματος.....

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 26 Μαΐου 2020 09:25

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με την χρήση των cookies. Πολιτική Cookies.