Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2018 08:04

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ !!! Ο Δραμινός διαιτητής Κώστας Πουλικίδης απέβαλε (ορθά) τον παρατηρητή του αγώνα Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου - Α.Ο. Καβάλα!

Γράφτηκε από τον

Έχετε δει διαιτητή να αποβάλει ουσιαστικά παρατηρητή αγώνα, επειδή δεν εκτελεί σωστά τα καθήκοντά του; Κι όμως, το είδαμε και αυτό το απόγευμα της Κυριακής στο ΔΑΚ Κομοτηνής, στην αναμέτρηση ανάμεσα στη Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου και τον ΑΟ Καβάλας.

Ο διαιτητής είναι ο δικός μας  Κώστας Πουλικίδης από την Δράμα, έχοντας ως πρώτο βοηθό τον Παναγιώτη Κουβαλάκη. Ο τελευταίος στην διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου έκανε συστάσεις στο προπονητή της Καβάλας και πρώην του Πανθρακικού Κώστα Ανυφαντάκη να μην ξεπερνά την γραμμή.

Με υπόδειξη του βοηθού, ακολούθησε παρατήρηση και από τον παρατηρητή του αγώνα από την Αλεξανδρούπολη.

Στην συνέχεια ζητήθηκε από τον παρατηρητή να φέρνει τις μπάλες, ώστε να μην σηκώνονται από τον πάγκο οι φιλοξενούμενοι, ξεπερνώντας έτσι τα όρια που ορίζονταν μπροστά από τον πάγκο.

Ωστόσο ο παρατηρητής φέρεται να αρνήθηκε ή τουλάχιστον δεν τα έκανε, αλλά παρέμεινε καθισμένος στον πάγκο που βρίσκεται στο κέντρο του γηπέδου, με αποτέλεσμα ο βοηθός να ζητήσει να τα κάνει αυτά ο... γιατρός που καθόταν δίπλα του.

Στο ημίχρονο η ιστορία είχε όμως και συνέχεια.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο βοηθός μετέφερε στον ρέφερι τι ακριβώς είχε συμβεί και ο τελευταίος αποφάσισε να διώξει τον Αλεξανδρουπολίτη παρατηρητή από το γήπεδο.

Ακολούθησε κλήρωση και χρέη παρατηρητή ανέλαβε ο γενικός αρχηγός των γηπεδούχων Σάκης Ρούσης, που κατά γενική ομολογία προσπάθησε να εκτελέσει όσο πιο σωστά τα καθήκοντα που του ανατέθηκαν στο β' ημίχρονο.

Μάλιστα, στο β' ημίχρονο έγιναν και οκτώ αλλαγές, στις οποίες έχει ρόλο ο παρατηρητής του αγώνα (ελλείψει και τέταρτου διαιτητή στα ματς της Γ' Εθνικής), χώρια που υπήρξαν αρκετά νεύρα και αψιμαχίες, ιδίως όταν αντίκρυσαν την κόκκινη κάρτα οι Καβαλιώτες. Ωστόσο και τότε αλλά και σε άλλη στιγμή που τα πνεύματα οξύνθηκαν, ο Ρούσης αν και όλοι γνώριζαν ότι προέρχεται από τη γηπεδούχο ομάδα, προσπάθησε με ουδετερότητα να ανταπεξέλθει στο πόστο που του ανατέθηκε.

Όπως αναφέρουν οι δημοσιογράφοι που παρακολουθούν τα παιχνίδια των ομάδων της Κομοτηνής, είναι η έκτη φορά που ο ίδιος παρατηρητής ορίζεται σε εντός έδρας αγώνα είτε του Νέου Σιδηροχωρίου είτε των Προσκυνητών, ωστόσο καταγράφονται παράπονα και από τους εκπροσώπους του τύπου αφού δεν έγραψε ποτέ τις συνθέσεις των δύο ομάδων για να τις αναρτήσει έξω από την πόρτα των διαιτητών για να τις γράψουν οι δημοσιογράφοι.

Υπενθυμίζεται ότι ο παρατηρητής του αγώνα είναι έμμισθος, αφού πληρώνεται από το εκάστοτε γηπεδούχο σωματείο περίπου 100 ευρώ, πέραν των όσων δίνονται στους διαιτητές. Διευκρινίζουμε ότι δεν μιλάμε για τον παρατηρητή διαιτησίας (που εν προκειμένω υπήρχε και ήταν από τις Σέρρες) αλλά για τον παρατηρητή του αγώνα, που έχει ρόλο να ελέγχει μεν τον διοργανωτή ως προς το αν τηρούνται οι στοιχειώδεις κανόνες φιλοξενίας αλλά και να βοηθά την διεξαγωγή του.

Δεν είναι γνωστό αν το περιστατικό καταγράφεται και στο φύλλο αγώνα ή όχι. Η ουσία είναι ότι όσοι βρέθηκαν την Κυριακή στο ΔΑΚ Κομοτηνή είδαν ίσως μια παγκόσμια πρωτοτυπία: την πρώτη αποβολή από διαιτητή του παρατηρητή του αγώνα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2018 08:16

Νέα Βίντεο

Ράδιο

  

            
 

 

Το site δεν είναι επιχείρηση κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Όλες οι καταχωρήσεις γίνονται ΔΩΡΕΑΝ. Στείλτε μας και εσείς τη δική σας !!!

 

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με την χρήση των cookies. Πολιτική Cookies.