Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2017 21:58

Η προκύρηξη των παιδικών πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Δράμας 2017-18!!

Γράφτηκε από τον

Διαβάστε παρακάτω την προκύρηξη των παιδικών πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Δράμας για την ερχόμενη ποδοσφαιρική περίοδο 2017-18 , σύμφωνα με την εγκύκλιο που εξέδωσε η δραμινή λίγκα .....

Αναλυτικά.....

 

 

 

 

 

 

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δράμας αφού πήρε υπόψη της :
α. Την Αθλητική Νομοθεσία που ισχύει σήμερα
β. Το καταστατικό, τους Κανονισμούς Πρωταθλημάτων και τους Κανονισμούς παιδιάς και
γ. Την από 03-07-2017 απόφαση της Ε.Ε.. της Ε.Π.Σ.Δ. για τη ποδοσφαιρική περίοδο 2017-2018

 

 

 


Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Σ Σ Ε Ι

 

 


1. Τους αγώνες πρωταθλήματος παιδικών ομάδων της Ε.Π.Σ. Δράμας για την ποδοσφαιρική περίοδο 2017-2018 ως εξής :

 

 

 

 


Α) ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΕΝΝΗΘΕΝΤΕΣ 2003-2004 και νεότεροι με απαγόρευση συμμετοχής κοριτσιών.

 


Β) ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΕΝΝΗΘΕΝΤΕΣ 2005-2006 και νεότεροι και με τη συμμετοχή έως και τεσσάρων (4) κοριτσιών γεννηθέντων και το 2003 και 2004 ή και με την συμμετοχή γυναικείας ομάδας με ποδοσφαιρίστριες γεννηθέντες το 2003 και νεότερες.

 

 

 


Γ) ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΕΝΝΗΘΕΝΤΕΣ 2007-2008 και νεότεροι πρωτάθλημα και με τη συμμετοχή έως και τεσσάρων (4) κοριτσιών γεννηθέντων και το 2005 και 2006 ή και με την συμμετοχή γυναικείας ομάδας με ποδοσφαιρίστριες γεννηθέντες το 2005 και νεότερες.

 

 

 

 


Για τα ανωτέρω πρωταθλήματα και εφόσον δημιουργηθούν δύο όμιλοι η διεξαγωγή τους θα γίνει ως εξής :
Α ΄ ΦΑΣΗ πρωταθλήματος 2003-2004 και νεότεροι : Οι αγώνες θα είναι διπλοί με κανονική βαθμολογία, όπως ορίζει ο ΚΑΠ.


Β ΄ ΦΑΣΗ πρωταθλήματος 2003-2004 και νεότεροι :

Θα γίνει αγώνας κατάταξης μεταξύ των δύο (2) πρώτων κάθε ομίλου του πρωταθλήματος 2003-2004 και νεότεροι εφόσον θα υπάρχει κατηγορία που θα αποτελείται από δύο ή περισσοτέρους ομίλους δηλαδή
1ος του 1ου Ομίλου με τον 2ο του 2ου Ομίλου
1ος του 2ου Ομίλου με τον 2ο του 1ου Ομίλου

 


Οι νικητές των παραπάνω αγώνων θα αγωνισθούν στο τελικό παιδικού Πρωταθλήματος 2003-2004 και νεότεροι για την ανάδειξη του πρωταθλητή περιόδου 2017 – 2018.

 


Οι αγώνες θα είναι απλοί σε ουδέτερο γήπεδο και σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος στην κανονική διάρκεια του αγώνα θα διεξαχθεί απαευθείας χωρίς παράταση η διαδικασία των πέναλτι.

 


Σε περίπτωση δημιουργίας ενός ομίλου και για την συνέχεια μετά τη λήξη των διπλών αγώνων θα αποφασισθεί μετά από απόφαση της Ε.Ε. που θα σας κοινοποιηθεί έγκαιρα.

 


Α ΄ ΦΑΣΗ πρωταθλημάτων 2005-2006 και νεότεροι & 2007-2008 και νεότεροι : Οι αγώνες θα είναι διπλοί ΧΩΡΙΣ βαθμολογία, για τα πρωταθλήματα 2005-2006 και νεότεροι, και 2007-2008 και νεότεροι.

 


Β ΄ ΦΑΣΗ πρωταθλημάτων 2005-2006 και νεότεροι & 2007-2008 και νεότεροι :

Όλα τα σωματεία που μετέχουν στα παιδικά πρωταθλήματα 2005-2006 και νεότεροι & 2007-2008 και νεότεροι είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΑ μετά το τέλος της Α ΄ φάσης να λάβουν μέρος στο ΤΟΥΡΝΟΥΑ με την ονομασία ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ το οποίο θα διοργανώνεται από την Ένωσή μας και θα διεξάγεται κάθε χρόνο μετά το τέλος των αγώνων.

 

 

2. ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ / ΧΡΩΜΑΤΑ ΟΜΑΔΑΣ
Τα σωματεία που λαμβάνουν μέρος στους αγώνες των παραπάνω πρωταθλημάτων θα υποβάλλουν μέχρι 18-08-2017 α) γραπτή δήλωση συμμετοχής και αποδοχής των όρων της
προκήρυξης των πρωταθλημάτων στην οποία θα δηλώνουν και σε ποιες από τις παραπάνω κατηγορίες επιθυμούν να λάβουν μέρος.
Στην δήλωση γνωστοποιούνται τα χρώματα του σωματείου, σύμφωνα με το άρθρο 14 του ΚΑΠ. Σε περίπτωση που τα χρώματα της στολής των διαγωνιζομένων ομάδων είναι τα ίδια ή παρόμοια τότε το γηπεδούχο σωματείο υποχρεούται να αλλάξει στολή.
Με την ίδια δήλωση γνωστοποιείται το γήπεδο που θα χρησιμοποιήσει το σωματείο σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος και ένα αναπληρωματικό σε περίπτωση αδυναμίας χρήσης του αρχικά δηλωθέντος γηπέδου. Τα βοηθητικά γήπεδα δεν λογίζονται ως έδρα εφόσον δεν έχουν την άδεια καταλληλότητας γηπέδου από την αρμόδια αρχή.
Επίσης στην ίδια δήλωση πρέπει υποχρεωτικά να γνωστοποιηθεί το e-mail του κάθε σωματείου στο οποίο θα αποστέλλονται μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας όλα τα έγγραφα που το αφορούν.
Σε περίπτωση που δεν δηλωθεί e-mail από κάποιο σωματείο αυτό είναι υπεύθυνο για να λαμβάνει γνώση της οποιασδήποτε τυχόν αλληλογραφίας το αφορά, αφού αυτή θα γίνεται ανάρτηση στο site της Ε.Π.Σ. Δράμας (www.epsd.gr) χωρίς άλλη ειδοποίηση από την Ε.Π.Σ. Δράμας.
β. Σωματεία που θα δηλώσουν συμμετοχή μόνο στα παιδικά πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ. Δράμας μαζί με τη δήλωση συμμετοχής θα καταθέτουν μέχρι 18-08-2017 στη διοργανώτρια Ε.Π.Σ. Δράμας τα παρακάτω δικαιολογητικά : 1) το έντυπο Συνυποσχετικό Διαιτησίας- Δήλωση σωματείου με επικυρωμένο νόμιμα το γνήσιο της υπογραφής του νόμιμου εκπροσώπου του σωματείου για κάθε διοργάνωση στην οποία λαμβάνει μέρος το σωματείο,
2) κατάσταση τουλάχιστον 21, οικονομικά τακτοποιημένων έως 18-08-2017, μελών του σωματείου, (ονοματεπώνυμο – όνομα πατρός και σε περίπτωση συνωνυμίας και το όνομα μητρός και η ημερομηνία γέννησης), ο συγκεκριμένος αριθμός που δηλώνεται στα γραφεία μας θα πρέπει να είναι ο ίδιος που δηλώνεται στο αρμόδιο τμήμα κοινωνικής αλληλεγγύης όταν κατατίθεται τους απολογισμούς, ισολογισμούς κτλ..
3) Εξουσιοδότηση στην Ε.Π.Σ. Δράμας θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής του νόμιμου εκπροσώπου του σωματείου για την κατάθεση αιτήσεων για έκδοση άδειας όλων των εντός έδρας αγώνων Παιδικών για την ποδοσφαιρική περίοδο 2017-2018 από τις Κρατικές αρχές.
4) Έγγραφη συγκατάθεση της ομάδας ή Αρχής, στην κυριότητα των οποίων ανήκει το γήπεδο που δηλώνεται ή του οποίου έχουν τη χρήση, που να πιστοποιεί ότι το γήπεδο που θα χρησιμοποιήσει της έχει παραχωρηθεί, για χρήση για αγώνες πρωταθλήματος Κυπέλλου ή παιδικών αγώνων της ποδοσφαιρικής Περιόδου που αρχίζει , σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που ορίζει ο Κ.Α.Π. και η προκήρυξη του πρωταθλήματος, με την επιφύλαξη του άρθρου 82 του Καταστατικού της Ε.Π.Ο.
5. Η δήλωση συμμετοχής πρέπει να συνοδεύεται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ από τη σύνθεση του νέου Δ.Σ. της ομάδας, καθώς και ακριβές αντίγραφο του πρακτικού της Γ.Σ. από το οποίο εξελέγη εφόσον το σωματείο δεν τα έχει καταθέσει για τη νέα περίοδο 2017-2018.

 

6) Βεβαίωση χορηγών: Το κάθε σωματείο οφείλει να υποβάλλει αίτημα έως 18-08-2017 αρχικά εκτός εάν προκύψει αργότερα νέος χορηγός), για την έγκριση
οποιουδήποτε χορηγού και μόνο αν λάβει την απαραίτητη βεβαίωση θα μπορεί να χρησιμοποιεί την διαφήμιση στις στολές των ποδοσφαιριστών τους, (Άρθρο 14 παρ. 2 δ του Κ.Α.Π. Ερασιτεχνών).
γ. Δεν θα γίνεται δεκτή δήλωση συμμετοχής σωματείου που δεν έχει εξοφλήσει τις οφειλές του μέχρι την ημερομηνία κατάθεσής της και χωρίς την προσκόμιση των παραπάνω δικαιολογητικών.
δ) Δεν μπορεί να συμμετέχουν δύο ομάδες του ιδίου σωματείου στο πρωτάθλημα ίδιας ηλικίας.
ε) Εφόσον το σωματείο δεν έχει δηλώσει συμμετοχή σε ένα από το πρωταθλήματα Α ΄ Β ΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας περιόδου 2017-2018 θα πρέπει να καταβάλει με τη δήλωση συμμετοχής το ποσό των 50,00€.
Γυναικεία σωματεία που δηλώσουν συμμετοχή στα παιδικά πρωταθλήματα περιόδου 2017-2018 καταβάλουν το ποσό των 50,00€ ως δικαίωμα συμμετοχής στα παιδικά πρωταθλήματα.
Σωματεία Γ ΄ Εθνικής για να δηλώσουν συμμετοχή στα παιδικά πρωταθλήματα περιόδου 2017-2018 θα πρέπει μαζί με τη δήλωση συμμετοχής να καταβάλουν το ποσό των 200,00€.
Ιδρυτικά σωματεία ΠΑΕ για να δηλώσουν συμμετοχή στα παιδικά πρωταθλήματα περιόδου 2017-2018 θα πρέπει μαζί με τη δήλωση συμμετοχής να καταβάλουν το ποσό των 300,00€.
Σε περίπτωση που δηλώσει επαγγελματική ακαδημία σε κάποια από τα παραπάνω πρωταθλήματα θα πρέπει να καταβάλει χρηματικό παράβολο πεντακοσίων ευρώ(500,00€).

 

 

 

 

 


3. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΤΕΛΕΣΗΣ ΑΥΤΩΝ
α. Ημερομηνία έναρξης των πρωταθλημάτων ορίζεται ανάλογα και με τις δηλώσεις συμμετοχής για 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017 και 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017 και λήξη το αργότερο μέχρι 15-6-2018. Η ώρα τέλεσης των πρωινών αγώνων ορίζεται στις 10.45 και των απογευματινών σύμφωνα με τις περιόδους του χειμώνα.
β. Η κλήρωση των παιδικών πρωταθλημάτων θα διεξαχθεί σε ημερομηνία που θα ορίσει η .Ε.Ε. και θα σας κοινοποιηθεί εγκαίρως.
γ. Η ημερομηνία έναρξης καθώς και η ώρα έναρξης για τεχνικούς λόγους μπορεί να τροποποιηθεί με απόφαση της Ε.Ε. της Ε.Π.Σ. Δράμας.
δ. Οι συναντήσεις των αγώνων θα είναι στη πρώτη φάση διπλές, η μία θα γίνεται στην έδρα της μίας ομάδας και η άλλη στην έδρα της αντιπάλου.
ε. Η είσοδος των φιλάθλων σε όλους τους αγώνες των παιδικών πρωταθλημάτων που διοργανώνονται από την Ένωσής μας την ποδοσφαιρική περίοδο 2017-2018 είναι ΔΩΡΕΑΝ.

 

 

 

4. ΓΗΠΕΔΑ ΤΕΛΕΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ
Τα γήπεδα που θα χρησιμοποιηθούν για την τέλεση των αγώνων θα είναι αυτά που δήλωσαν τα σωματεία.
Τα σωματεία που δε δήλωσαν γήπεδο για τους αγώνες τους, θα ορίζονται γήπεδα από την Ε.Ε. της ΕΠΣ με τον καταρτισμό του προγράμματος των αγώνων με την υποχρέωση των σωματείων να φροντίζουν την προετοιμασία του γηπέδου σε συνεργασία με τα σωματεία που διαχειρίζονται αυτά.

Για το πρωτάθλημα 2003-2004 και νεότεροι οι αγώνες θα γίνονται σε όλο το γήπεδο και με κανονικές εστίες.
Για το πρωτάθλημα 2005-2006 και νεότεροι οι αγώνες θα γίνονται μικρή περιοχή σε μικρή περιοχή ή σε όλο το γήπεδο εφόσον συμφωνήσουν τα δύο σωματεία και ενημερωθεί ο διαιτητής από τους εκπροσώπους τους.
Για το πρωτάθλημα 2007-2008 και νεότεροι, οι αγώνες θα γίνονται στο μισό ενός κανονικού γηπέδου (κατά πλάτος). Οι εστίες θα είναι ειδικές (διαστάσεων 5 μέτρα μήκος και δύο μέτρα ύψος). Το γηπεδούχο σωματείο είναι υπεύθυνο στο πλάγιο άουτ και των δύο πλευρών να έχει έντονη σήμανση η τοποθέτηση πλαστικού κονταριού στα εννέα (9) μέτρα από την γωνία του corner προς το μήκος του πλάγιου άουτ για την βοήθεια προς τον διαιτητή να υπολογίσει την νοητή ευθεία της περιοχής για την υπόδειξη πέναλτι.

 

 

 

 

 


5. ΔΙΑΘΕΣΗ ΓΗΠΕΔΟΥ
Τα γηπεδούχα σωματεία οφείλουν να θέτουν τα γήπεδα τους στη διάθεση της διοργανώτριας Ε.Π.Σ. από 12 το μεσημέρι μέχρι της 8 μ.μ. για τους απογευματινούς αγώνες και από της 9 π.μ. μέχρι της 2 μ.μ. για τους πρωϊνούς. Η ΕΠΣΔ θα χρησιμοποιεί το γήπεδο κατά απόλυτη κρίση της..
Απαγορεύεται κάθε ανάμιξη τρίτου στο έργο της. Σε περίπτωση που το σωματείο αρνηθεί να θέση στη διάθεση της Ε.Π.Σ.Δ. το γήπεδο που αγωνίζεται σύμφωνα με το άρθρο 8 του ΚΑΠ τότε θα επιβάλλονται σε βάρος του οι κυρώσεις της παρ. 5 του άρθρου αυτού.

 

 

 

 


6. ΓΗΠΕΔΑ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ
Για το αν διεξαχθεί ένας αγώνας ή θα συνεχισθεί, μόνος αρμόδιος για το αν είναι κατάλληλο το γήπεδο, είναι ο διαιτητής. Οι ομάδες που αγωνίζονται πρέπει να υπακούουν σε κάθε του απόφαση, χωρίς να έχουν το δικαίωμα να κάνουν ένσταση γι ΄ αυτό.

 

 

 

 


7. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ / ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΓΩΝΩΝ
α.) Οι αγώνες θα γίνονται σύμφωνα με το αποτέλεσμα της κλήρωσης που θα γίνει αλλά η ΕΠΣ Δράμας διατηρεί το δικαίωμα να μεταβάλλει το πρόγραμμα εγκαίρως σε περίπτωση ακαταλληλότητας των γηπέδων από άσχημες καιρικές συνθήκες, ή για διευκόλυνση των σωματείων ως προς τις μετακινήσεις τους και ως προς την εξασφάλιση των διαιτητών.
Το πρόγραμμα θα κοινοποιηθεί στα ενδιαφερόμενα σωματεία πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος.
β.) Οι αγώνες θα γίνονται κάθε Κυριακή, Σάββατο ή Τετάρτη και καθημερινά αν υπάρχει ανάγκη. Αρμόδια να αποφασίσει γι ΄ αυτό είναι η ΕΠΣ Δράμας.
γ.) Η ώρα έναρξης των αγώνων θα καθορίζεται πάντοτε από την Ένωση και θα αναγράφεται πάνω στο Φ.Α.. Οι διαιτητές θα είναι υπεύθυνοι για την ακριβή τήρηση της ώρας έναρξης των αγώνων και σε περίπτωση καθυστέρησης υποχρεούται να αναφέρουν τα αίτια στις παρατηρήσεις τους στο Φ.Α..
Σε περίπτωση που δεν προσέλθει ο ορισθείς από την Ένωση διαιτητής, τα δυο σωματεία είναι υποχρεωμένα να διεξάγουν κανονικά το προγραμματισμένο παιχνίδι, να συντάξουν πρόχειρο Φ.Α. σε λευκή κόλλα στην οποία θα αναγράφονται, οι συνθέσεις των ομάδων που αγωνίζονται, θα υπογράφεται δε ως προς την ακρίβεια των συνθέσεων και του αποτελέσματος από τους υπεύθυνους των δύο ομάδων ή τους προπονητές καθώς και από το πρόσωπο που θα κάνει χρέη διαιτητού, υποχρεωτικά όμως με την παρουσία υπευθύνου της Ε.Π.Σ. ΔΡΑΜΑΣ ιατρού ή νοσηλευτή για την κάλυψη των πρώτων βοηθειών.

Ο διαιτητής σε τέτοια περίπτωση θα ορισθεί ή μετά από κοινή συμφωνία ή μετά από κλήρωση μεταξύ των δυο προταθέντων (ένας από κάθε σωματείο). Ο αγώνας θα διεξαχθεί οπωσδήποτε με ευθύνη του γηπεδούχου σωματείου που είναι υποχρεωμένο, σε περίπτωση που δεν προτείνει το αντίπαλο σωματείο κάποιον ως διαιτητή, να προτείνει τουλάχιστον δυο ως διαιτητές από τους οποίους είναι υποχρεωμένο το φιλοξενούμενο σωματείο να επιλέξει έναν.
Σε περίπτωση μη διεξαγωγής του αγώνα το υπαίτιο σωματείο μηδενίζεται και τιμωρείται σύμφωνα με τον Κ.Α.Π..
Ειδικά για το πρωτάθλημα γεννηθέντων 2003-2004 & νεότεροι και 2005-2006 & νεότεροι και 2007-2008 και νεότεροι αιτήματα για τυχόν αναβολή αγώνων προσκομίζονται στα γραφεία της Ε.Π.Σ. μέχρι την ημέρα ΤΡΙΤΗ πριν την διεξαγωγή των αγώνων του Σαββατοκύριακου.
Το ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΑ θα πρέπει να σταλεί στην Ε.Π.Σ. Δράμας με FAX μέσα σε τρεις (3) ημέρες ή να παραδοθεί στα γραφεία της Ε.Π.Σ. Δράμας το αργότερο μέσα σε επτά (7) ημέρες.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ κάθε παραποίηση του παραπάνω και το γηπεδούχο σωματείο φέρει την ευθύνη για την παράδοσή του στην Ένωση.
ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΦΥΛΛΟΥ ΑΓΩΝΑ ή ΜΗ ΕΓΚΑΙΡΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ή ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΥΤΟΥ ΥΠΟΝΟΕΙ ΔΟΛΟ ΤΟΥ ΥΠΟΧΡΕΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ Κ.Α.Π..
δ.) Η διάρκεια των αγώνων για τα πρωταθλήματα γεννηθέντων 2003-2004 και νεότεροι ορίζεται σε 80 λεπτά από δυο (2) ημίχρονα των 40 λεπτών το κάθε ένα, με ενδιάμεση παύση-διακοπή 10΄ λεπτών. Για το πρωτάθλημα γεννηθέντων 2005-2006 και νεότεροι η διάρκεια των αγώνων ορίζεται σε 70 λεπτά από δυο (2) ημίχρονα των 35 λεπτών το κάθε ένα, με ενδιάμεση παύση-διακοπή 10 λεπτών.
Για το πρωτάθλημα γεννηθέντων 2007-2008 και νεότεροι η διάρκεια των αγώνων ορίζεται σε 60 λεπτά από δυο (2) ημίχρονα των 30 λεπτών το κάθε ένα, με ενδιάμεση παύση-διακοπή 10 λεπτών.

 

 

 

 

 


8. ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
α.) Αγώνας που αναβλήθηκε για οποιοδήποτε λόγο, θα γίνεται ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ μέσα σε επτά (7) ημέρες σύμφωνα με τον Κ.Α.Π.
β) Ομάδα που θα ΜΗΔΕΝΙΖΕΤΑΙ δυο (2) φορές για το παραπάνω λόγο ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ των παραπέρα αγώνων στη φετινή περίοδο.

 

 

 

 


9. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΜΑΔΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ
Κάθε μία από τις διαγωνιζόμενες ομάδες οφείλει να προσέρχεται στο γήπεδο του αγώνα τουλάχιστον μισή ώρα πριν από την ώρα που ορίσθηκε η έναρξη του.
Σαν προσέλευση της ομάδας θεωρείται μόνο η παρουσίαση των ποδοσφαιριστών της μέσα στον αγωνιστικό χώρο έτοιμη για την έναρξη του αγώνα.

 

 

 

 


10. ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΚΑΘΟΔΟΥ
α.) Σωματείο που δηλώνει αδυναμία να προσέλθει σε ένα αγώνα εμπρόθεσμα, όχι όμως δικαιολογημένα θα υπόκειται εκτός από τις άλλες συνέπειες του άρθρου 21 του ΚΑΠ και στην καταβολή αποζημίωσης που θα καθορίζεται για κάθε περίπτωση με απόφαση της Ε.Ε. της Ένωσης.
β.) Σωματείο που δεν κατέλθει να αγωνιστεί σε τρεις (3) αγώνες, θεωρείται ότι αποχώρησε με την θέλησή του, δεν μπορεί να επανέλθει στο πρωτάθλημα αυτής της περιόδου και δεν δικαιούται καμία επιχορήγηση τακτική ή έκτακτη από την Ε.Π.Σ. Δράμας ή άλλο φορέα.

γ.) Σε περίπτωση που σε προγραμματισμένο αγώνα δεν παρουσιασθεί ο ένας από τους δυο συλλόγους, ούτε και ο ορισθείς διαιτητής, το σωματείο που παρουσιάσθηκε κανονικά να αγωνισθεί σύμφωνα με το πρόγραμμα ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να επικοινωνεί τηλεφωνικώς με τον υπεύθυνο των Παιδικών Πρωταθλημάτων παράγοντα της Ένωσης και να το αναφέρει με έγγραφο στην ΕΠΣ ΔΡΑΜΑΣ το αργότερο μέχρι την ΤΕΤΑΡΤΗ που ακολουθεί την ημερομηνία τέλεσης του αγώνα και μέχρι ώρα 2 μ.μ..
ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΥΠΟ ΔΗΛΩΣΕΩΣ και θα υπογράφεται από τον ΠΡΟΕΔΡΟ και τον υπεύθυνο της ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ και σε απουσία του, από τον ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ, ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΔΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΤΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ. Σε περίπτωση μη
αποστολής του εγγράφου μέσα στον ορισθέντα πιο πάνω χρονικό διάστημα καθώς και σε έλλειψη μιας από τις δυο υπογραφές ΘΑ ΜΗΔΕΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ.

 

 

 

11. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ
Τα σωματεία που μετέχουν στο πρωτάθλημα της προκήρυξης αυτής έχουν υποχρέωση να καταρτίζουν τις ομάδες στους αγώνες μόνο με ποδοσφαιριστές που να ανήκουν στη δύναμή τους και να έχουν γεννηθεί μέσα στις ημερομηνίες που αναφέρονται στο άρθρο 1 της προκήρυξης αυτής.
α. Στο πρωτάθλημα γεννηθέντων 2003-2004 και νεότεροι απαγορεύεται η συμμετοχή κοριτσιών.
β.) Στο πρωτάθλημα γεννηθέντων 2005-2006 και νεότεροι είναι προαιρετική η συμμετοχή έως και τεσσάρων κοριτσιών γεννηθέντων 2003 και 2004 και επιτρέπεται και η συμμετοχή γυναικείας ομάδας γεννηθέντων 2003 και νεότερες.
Επίσης επιτρέπεται η συμμετοχή έως τριών (3) ποδοσφαιριστών (μπορεί να είναι και τερματοφύλακας) γεννηθέντων 2004 εφόσον η ομάδα τους δεν έχει δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα γεννηθέντων 2003-2004.
γ.) Στο πρωτάθλημα γεννηθέντων 2007-2008 και νεότεροι είναι προαιρετική η συμμετοχή έως και τεσσάρων |(4) κοριτσιών γεννηθέντων 2005 και 2006 και επιτρέπεται η συμμετοχή γυναικείας ομάδας γεννηθέντων 2005 και νεότερες.
Στο πρωτάθλημα γεννηθέντων 2007-2008 και νεότεροι οι ομάδες αγωνίζονται με εννέα (9) ποδοσφαιριστές στην αρχική τους σύνθεση. Υποχρεωτικά οι ποδοσφαιριστές αυτοί πρέπει να φέρουν στις φανέλες τους αριθμούς από 1 έως 9 και οι αναπληρωματικοί από 10 μέχρι 18. Κάθε ποδοσφαιριστής θα έχει τον ίδιο αριθμό από την αρχή μέχρι την λήξη του αγώνα, σύμφωνα με το Φ.Α..
δ.) Επιτρέπεται σε όλη τη διάρκεια του αγώνα για το πρωτάθλημα 2003-2004 και νεότεροι έως επτά (7) αντικαταστάσεις ποδοσφαιριστών. Κατ ΄ εξαίρεση σωματείο που συμμετέχει σε αγώνα μέχρι και με 14 ποδοσφαιριστές αναγραφόμενους στο Φ.Α. και έχει συμπληρώσει τις επιτρεπόμενες αντικαταστάσεις ποδοσφαιριστών, επιτρέπεται η συμμετοχή μέχρι τριών ποδοσφαιριστών που αντικαταστάθηκαν.
Στα πρωταθλήματα 2005-2006 και 2007-2008 και νεότεροι επιτρέπονται απεριόριστες αντικαταστάσεις ποδοσφαιριστών χωρίς διακοπή του αγώνα, αλλά με τρόπο που να μην παρακωλύεται η ομαλή συνέχισή του (με ευθύνη των προπονητών). Επιτρέπεται η συμμετοχή ποδοσφαιριστή που έχει αντικατασταθεί ΜΟΝΟ στα πρωταθλήματα 2005-2006 και 2007-2008 και νεότεροι.
ε.) Απαγορεύεται η αντικατάσταση ποδοσφαιριστή που έχει αποβληθεί από τον διαιτητή και η συμμετοχή του στον αγώνα μετά την αποβολή του. Απαγορεύεται στο Φ.Α. να συμπληρώνονται αναπληρωματικοί ποδοσφαιριστές μετά την έναρξη του αγώνα.

στ.) Ποδοσφαιριστές που συμμετέχουν στα παιδικά πρωταθλήματα γεννηθέντων 2005-2006 και νεότεροι έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν και στο πρωτάθλημα γεννηθέντων 2003-2004 και νεότεροι του ίδιου σωματείου όπως και οι ποδοσφαιριστές γεννηθέντες το 2007-2008 και νεότεροι έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν στα πρωταθλήματα 2003-2004 και νεότεροι και 2005-2006 και νεότερη του ίδιου σωματείου με τη διαφορά ότι δεν έχει δικαίωμα ν ΄ αγωνιστεί εντός εικοσιτετραώρου σε δύο αγώνες του σωματείου που ανήκει. Ο υπολογισμός εικοσιτετραώρου αρχίζει από το τελευταίο λεπτό συμμετοχής του ποδοσφαιριστή στο πρώτο αγώνα και πρέπει να συμπληρώνεται πριν την έναρξη του δεύτερου αγώνα, βάσει άρθρου 19 ΚΑΠ.. Σε περίπτωση συμμετοχής σε δυο αγώνες το ίδιο εικοσιτετράωρο, θεωρείται η συμμετοχή του ποδοσφαιριστή στον 2ο αγώνα αντικανονική.
ζ.) Υποχρεωτικά οι ποδοσφαιριστές των ομάδων που αγωνίζονται στα πρωταθλήματα 2003-2004 και νεότεροι πρέπει να φέρουν στις φανέλες τους αριθμούς από 1 έως 11 και οι αναπληρωματικοί από 12 μέχρι 18. Στο πρωτάθλημα2005-2006 και νεότεροι πρέπει να φέρουν στις φανέλες τους αριθμούς από 1 έως 11 και οι αναπληρωματικοί από 12 μέχρι 18. Στο πρωτάθλημα 2007-2008 και νεότεροι πρέπει να φέρουν στις φανέλες τους αριθμούς από 1 έως 9 και οι αναπληρωματικοί από 10 μέχρι 18. Κατ ΄ εξαίρεση στα πρωταθλήματα γεννηθέντων 2005-2006 και 2007-2008 και νεότεροι και λόγο της δυνατότητας απεριόριστων αλλαγών μπορεί οι ποδοσφαιριστές να αναγράφονται με αριθμό φανέλας 19 και μετά οι οποίοι αν χρησιμοποιηθούν πρέπει να αναγράφονται στις παρατηρήσεις του διαιτητή στο Φ.Α..
Κάθε ποδοσφαιριστής θα έχει τον ίδιο αριθμό από την αρχή μέχρι τη λήξη του αγώνα, σύμφωνα με το Φ.Α..

 

 

 

 

 


12. ΔΕΛΤΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ
Οι ποδοσφαιριστές που συγκροτούν τις ομάδες στους αγώνες των παιδικών πρωταθλημάτων, για να πάρουν μέρος σ' αυτούς ισχύουν τα παρακάτω :
α. Όσοι έχουν γεννηθεί το έτος 2003 και 2004 μπορούν ν ΄ αγωνίζονται ΜΟΝΟ με το Δελτίο Αθλητικής Ιδιότητας Ε.Π.Ο..
β. Όσοι έχουν γεννηθεί το 2005 και νεότεροι για να έχουν δικαίωμα ν ΄ αγωνιστούν θα πρέπει να υποδεικνύουν στον διαιτητή αντίγραφο Αίτησης Μεταβολών Ποδοσφαιριστή πρωτοκολλημένη από την γραμματεία της Ε.Π.Σ. Δράμας.
Για το λόγο αυτό θα πρέπει να προσκομίσουν στην γραμματεία της Ε.Π.Σ. Δράμας Αίτηση μεταβολών ποδοσφαιριστή 2017-2018 με φωτογραφία σφραγισμένη από το σωματείο-συμπληρωμένη κανονικά με τα στοιχεία του ποδοσφαιριστή και
υπογραμμένη από τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα του σωματείου και σφραγισμένη από αυτό. Η αίτηση αυτή θα πρέπει να συνοδεύεται με ακριβές φωτοαντίγραφο της Αστυνομικής Ταυτότητας για όσους έχουν συμπληρώσει το δικαίωμα έκδοσής της ή πιστοποιητικό γεννήσεως με φωτογραφία σφραγισμένη για την ταυτοπροσωπία καθώς και υπεύθυνη δήλωση του κηδεμόνα, η οποία βρίσκεται στην πίσω πλευρά της Αίτησης Μεταβολών ποδοσφαιριστή, θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής του στην οποία αναφέρεται ότι επιτρέπει τον ποδοσφαιριστή ν ΄ αγωνιστεί με το σωματείο. Η Αίτηση αυτή θα πρωτοκολλείται από την γραμματεία της Ε.Π.Σ. Δράμας και αντίγραφο αυτής θα δίδεται στο σωματείο ώστε να μπορεί ν ΄ αγωνιστεί ο ποδοσφαιριστής.

Οι παραπάνω αιτήσεις Μεταβολών θα έχουν ισχύ μέχρι το τέλος της ποδοσφαιρικής περιόδου 2017-2018.
γ) Επιτρέπονται δύο (2) μετακινήσεις ποδοσφαιριστών οι οποίοι αγωνίζονται με αίτηση μεταβολών ποδοσφαιριστή μέχρι της 31-01-2018, προσκομίζοντας την φωτοτυπία της αίτησης μεταβολών που εκδόθηκε στο πρώτο σωματείο, έγγραφο του σωματείου ότι παραχωρεί τον ποδοσφαιριστή και υπεύθυνη δήλωση του κηδεμόνα θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής του στην οποία αναφέρεται ότι επιτρέπει τον ποδοσφαιριστή ν ΄ αγωνιστεί με το νέο σωματείο.
ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ ΣΕ ΑΓΩΝΑ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ (π.χ. με πιστοποιητικά γέννησης ποδοσφαιριστών).
δ) Οι ποδοσφαιριστές ή ποδοσφαιρίστριες που συγκροτούν τις ομάδες στους αγώνες των πρωταθλημάτων 2005-2006 και νεότεροι και 2007-2008 και νεότεροι, για να πάρουν μέρος σ' αυτούς πρέπει να έχουν μαζί τους είτε το Δελτίο Αθλητικής Ιδιότητας Ε.Π.Ο. ή την Αίτηση μεταβολών ποδοσφαιριστή όπως περιγράφεται παραπάνω.
Σε περίπτωση συμμετοχής κοριτσιών στα πρωταθλήματα 2005-2006 και νεότεροι, και 2007-2008 και νεότεροι όπως αυτό αναφέρεται στο άρθρο 11 της παρούσης προκήρυξης, θα αγωνίζονται με την Αίτηση Μεταβολών Ποδοσφαιριστή όπως αναφέρεται παραπάνω. Για τις ποδοσφαιρίστριες οι οποίες έχουν εκδώσει δελτίο Ε.Π.Ο. σε γυναικεία ομάδα και εφόσον δεν έχει δηλώσει συμμετοχή η ομάδα στο παιδικό πρωτάθλημα που επιτρέπεται ν ΄ αγωνίζονται οι ποδοσφαιρίστριες, θα πρέπει να προσκομιστεί στην Ε.Π.Σ. Δράμας έγγραφη βεβαίωση συναίνεσης από το σωματείο στο οποίο εξεδόθη το δελτίο καθώς και υπεύθυνη δήλωση κηδεμόνα ότι επιτρέπουν στις ποδοσφαιρίστριες ν΄ αγωνισθούν με το σωματείο. Οι ποδοσφαιρίστριες αυτές μπορούν ν' αγωνίζονται με μία μόνο ομάδα και σε ένα παιδικό πρωτάθλημα για την οποία εδόθη η βεβαίωση συναίνεσης, για την παρούσα αγωνιστική περίοδο 2017-2018. Οι παραπάνω βεβαιώσεις θα γίνονται δεκτές εφόσον έχουν προσκομιστεί στην Ένωση μέχρι 31-01-2018.
ε) Ποδοσφαιριστές ή ποδοσφαιρίστριες οι οποίοι έχουν προσκομίσει πιστοποιητικό γέννησης με φωτογραφία θεωρημένη για την ταυτοπροσωπία ή ακριβές αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας την ποδοσφαιρική περίοδο 2015-2016 και 2016-2017 και θα συνεχίσουν να αγωνίζονται με το σωματείο που αγωνίστηκαν την ποδοσφαιρική περίοδο 2016-2017 θα προσκομίσουν ΜΟΝΟ την νέα αίτηση μεταβολών που ισχύει για το 2017-2018.
στ) ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ ΣΕ ΑΓΩΝΑ ΟΠΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΕΤΗΣΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΘΕΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΓΙΑΤΡΟ.
ζ) Επίσης επιτρέπεται οι ποδοσφαιριστές των σωματείων που δεν δήλωσαν συμμετοχή σε συγκεκριμένη κατηγορία παιδικού πρωταθλήματος να αγωνίζονται με παιδική ομάδα άλλου σωματείου εφόσον προσκομίζεται στη γραμματεία μαζί με το δελτίο Ε.Π.Ο., υπεύθυνη δήλωση κηδεμόνα θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής του ότι επιτρέπει τον ποδοσφαιριστή ν ΄ αγωνιστεί με το σωματείο και έγγραφη βεβαίωση συναίνεσης από το σωματείο στο οποίο εξεδόθη το δελτίο. Οι ποδοσφαιριστές αυτοί μπορούν ν' αγωνίζονται με μία μόνο ομάδα και σε ένα παιδικό πρωτάθλημα για την οποία εδόθη η βεβαίωση συναίνεσης, για την παρούσα αγωνιστική περίοδο 2017-2018. Οι παραπάνω βεβαιώσεις θα γίνονται δεκτές εφόσον έχουν προσκομιστεί στην Ένωση μέχρι 31-01-2018.

Δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό χορήγησης ή απόκτησης βεβαιώσεων σε ποδοσφαιριστές ή ποδοσφαιρίστριες, από και προς ένα σωματείο.
Εάν για οποιοδήποτε λόγο η ομάδα που συναίνεσε για να χρησιμοποιηθεί ο ποδοσφαιριστής της από παιδική ομάδα άλλου σωματείου, θελήσει να χρησιμοποιήσει το ποδοσφαιριστή στην ανδρική ή γυναικεία ομάδα τότε οφείλει να ενημερώσει εγγράφως το σωματείο με κοινοποίηση στην Ε.Π.Σ. Δράμας για τη χρησιμοποίηση του παίκτη για το ίδιο Σαββατοκύριακο ενημερώνοντας ταυτόχρονα το σωματείο του οποίου την παιδική ομάδα αγωνίζεται ο παίκτης να μην αγωνισθεί το Σαββατοκύριακο αυτό. Σε περίπτωση μη έγκαιρης ενημέρωσης του σωματείου, ο ποδοσφαιριστής ή η ποδοσφαιρίστρια οφείλει να ενημερώσει
ο ίδιος την παιδική ομάδα διαφορετικά καλείται σε απολογία ο ποδοσφαιριστής και το σωματείο που τον χρησιμοποίησε στην ανδρική του ομάδα.
η) Τα σωματεία είναι υποχρεωμένα να έχουν κατάσταση υγείας ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ποδοσφαιριστές της δύναμής τους, που θα έχει ετήσια ιατρική θεώρηση, ακριβές
φωτοαντίγραφο της οποίας να καταθέτουν στα γραφεία της Ένωσης σύμφωνα με όσα ορίζει το άρθρο 18 του Κ.Α.Π...
θ.) Κάθε ποδοσφαιριστής σωματείου με δελτίο Ε.Π.Ο. που συμμετέχει στο παιδικό πρωτάθλημα εφόσον έχει δικαίωμα αγωνιστικής συμμετοχής με μία μόνο ομάδα του ίδιου σωματείου για κάθε εικοσιτετράωρο, εάν δε, τιμωρηθεί με τη συμμετοχή του σε οποιαδήποτε ομάδα του σωματείου δεν έχει το δικαίωμα να αγωνιστεί μέχρι τη λήξη της ποινής του με καμία άλλη ομάδα.
ι.) Οι διαιτητές είναι υποχρεωμένοι να ελέγχουν πριν από τον αγώνα τα Δελτία Αθλητικής Ιδιότητας, τις Αιτήσεις Μεταβολών Ποδοσφαιριστή καθώς και τις Καταστάσεις Υγείας από πλευράς νόμιμης ιατρικής θεώρησης και να μην επιτρέπουν τη συμμετοχή ποδοσφαιριστή στον αγώνα αν δεν έχει 1)_Δελτίο Αθλητικής Ιδιότητας ή Αίτηση Μεταβολών Ποδοσφαιριστή πρωτοκολλημένο από την Ε.Π.Σ., 2) δεν είναι γραμμένος στην Κατάσταση Υγείας.
κ) Σε περίπτωση συμμετοχής στον αγώνα ποδοσφαιριστή με τυχόν ελλείψεις των πιο πάνω δικαιολογητικών θα θεωρείται αντικανονική αυτή του η συμμετοχή.
λ.) Για την έκδοση δελτίων Ε.Π.Ο. απαιτούνται τα δικαιολογητικά που ισχύουν κάθε φορά για την αρχική εγγραφή ποδοσφαιριστή, η δε συμμετοχή του με Αίτηση Μεταβολών Ποδοσφαιριστή θα ισχύει μόνον εάν δεν έχει ενεργό δελτίο Ε.Π.Ο. ο ίδιος αθλητής και εφόσον είναι πρωτοκολλημένη από την Ε.Π.Σ. και είναι καταχωρημένα τα στοιχεία του στη Κατάσταση Υγείας.

 

 

 

 

 

13. ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ
α. Δεν είναι υποχρεωτική η πρόσληψη διπλωματούχου προπονητή από τα σωματεία σε οποιαδήποτε κατηγορία για την ποδοσφαιρική περίοδο 2017-2018. Τα σωματεία που επιθυμούν να δηλώνουν προπονητή αυτός θα πρέπει
υποχρεωτικά να είναι διπλωματούχος προπονητής σύμφωνα με τον εκάστοτε ισχύοντα Κανονισμό Προπονητών Ποδοσφαίρου της Ε.Π.Ο. και ο οποίος υποχρεούται να εκδώσει δελτίο πιστοποίησης προπονητή.
Όλα τα σωματεία εφόσον απασχολούν διπλωματούχο προπονητή στις ομάδες τους θα πρέπει αυτοί να είναι επίσημα δηλωμένοι προπονητές, σύμφωνα με τον εκάστοτε ισχύοντα Κανονισμό Προπονητών Ποδοσφαίρου της Ε.Π.Ο., μόνο δε η διοργανώτρια των πρωταθλημάτων δια των διαιτητών αγώνων και παρατηρητών της θα ελέγχει κάθε φορά, τα πρόσωπα που δηλώνονται από τα σωματεία στο Φ.Α. για να βρίσκονται μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αν πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζουν οι Κανονισμοί.

β. Επίσης, κατά τον ίδιο παραπάνω τρόπο θα ελέγχονται τα πρόσωπα που δηλώνονται ως προπονητές των ομάδων ώστε να διαπιστωθεί αν πράγματι έχουν δίπλωμα και αν έχουν συμβόλαιο με τη συγκεκριμένη ομάδα στον πάγκο της οποίας κάθονται.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Κανονισμό Προπονητών της Ε.Π.Ο., τα σωματεία που δηλώνουν διπλωματούχο προπονητή, έχουν υποχρέωση , να συμβάλλονται υποχρεωτικά εγγράφως, η δε σχετική σύμβαση (συμβόλαιο) πρέπει να κατατεθεί και να θεωρηθεί από την αρμόδια Δ.Ο.Υ.. Αντίγραφο της θεωρημένης σύμβασης θα κατατεθεί και στην Ε.Π.Σ. ΔΡΑΜΑΣ (εντός 15νθημέρου), ώστε να επιτρέπεται από τον παρατηρητή η παραμονή του προπονητή στον πάγκο της ομάδας του.
Σε περίπτωση που διακοπεί η συνεργασία με τον προπονητή που έχει υπογράψει σύμβαση το σωματείο, θα πρέπει να κοινοποιηθεί εντός 15νθημέρου η

διακοπή στην Ε.Π.Σ. και εντός μηνός από την διακοπή να υποβληθεί η νέα σύμβαση με το νέο προπονητή που δηλώνεται για το σωματείο.
Σε κάθε περίπτωση ο διπλωματούχος προπονητής ή βοηθός διπλωματούχος προπονητής που θα δηλώνεται από το σωματείο του εκτός των προαναφερομένων οφείλει να παραδίδει ως απαραίτητη προϋπόθεση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους μαζί με τα δελτία της ομάδος του και το δελτίο πιστοποίησης προπονητή της ΕΠΟ που θα εκδίδει η διοργανώτρια Ε.Π.Σ. Δράμας.
γ. Σωματεία τα οποία δεν απασχολούν πτυχιούχο προπονητή μπορούν με αίτησή τους στην Ε.Ε. της Ε.Π.Σ. Δράμας και κατάθεση χρηματικού παραβόλου 20,00€ να ζητούν την έκδοση άδειας εισόδου για συγκεκριμένο πρόσωπο ώστε να εκτελεί χρέη προπονητή για το σωματείο τους. Η άδεια αυτή θα ισχύει για την τρέχουσα ποδοσφαιρική περίοδο.

 

 

 

14. ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΑΔΩΝ / ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ
Στα πρωταθλήματα 2005-2006 και 2007-2008 και νεότεροι δεν θα ισχύει πίνακας βαθμολογίας ομάδων για την ποδοσφαιρική περίοδο 2017-2018.
Η βαθμολογία των ομάδων καθώς και η βαθμολογική κατάταξη των ομάδων, του πρωταθλήματος 2003-2004 θα γίνεται σύμφωνα με το άρθρο 20 του ΚΑΠ.

 

 

 

 

15. ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΩΝ
Οι διαιτητές των αγώνων αυτού του πρωταθλήματος θα ορίζονται από την ΕΠΣΔ. Σε περίπτωση που δεν προσέλθει στον αγώνα ο διαιτητής, η αναπλήρωσή του θα γίνεται όπως ορίζουν οι διαδικασίες του άρθρου 12 του ΚΑΠ και με όσα προβλέπονται σ' αυτή την
προκήρυξη (άρθρο 7), ενώ καμία ένσταση δεν επιτρέπεται να υποβληθεί από τις διαγωνιζόμενες ομάδες για ορισμό διαιτητή σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διατάξεις.

 

 

16. ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ – ΓΙΑΤΡΟΣ ΑΓΩΝΑ
α.) Τα γηπεδούχα σωματεία σε κάθε αγώνα πρέπει να έχουν στη διάθεσή αυτών που θα αγωνίζονται, γιατρό αγώνα ή σχετικό με τις πρώτες βοήθειες υπεύθυνο άτομο , στη διάθεση του οποίου θα υπάρχει το απαραίτητο φαρμακευτικό υλικό , (ψαλίδι, ψυκτικό, γάζες κλπ) για τις πρώτες βοήθειες και φορείο για μεταφορά τραυματία. Το φαρμακευτικό υλικό πρέπει να βρίσκεται σε εμφανές σημείο των αποδυτηρίων.
β) Απαραίτητη προϋπόθεση για την έναρξη του αγώνα είναι α) η παρουσία γιατρού ή υπευθύνου σχετικού ατόμου για τις πρώτες βοήθειες, β) να φέρει το φαρμακείο της κάθε γηπεδούχου κολάρο λαιμού και ειδικό ψαλίδι επαναφοράς της γλώσσας.

 

 

 

 

17. ΤΗΡΗΣΗ ΤΑΞΗΣ
Στους αγώνες αυτού του πρωταθλήματος οι διαγωνιζόμενες ομάδες είναι υπεύθυνες για κάθε αντιαθλητική ενέργεια των ποδοσφαιριστών, των τεχνικών των διοικούντων, παραγόντων, μελών και οπαδών τους. Σε περίπτωση που δημιουργηθούν επεισόδια που δυσφημούν το άθλημα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις.

 

 

 

 

 

18. ΜΠΑΛΕΣ ΑΓΩΝΩΝ
Για τα πρωταθλήματα 2003-2004 και νεότεροι και 2005-2006 και νεότεροι κάθε μία από τις δυο ομάδες πρέπει να έχει πριν από την έναρξη του αγώνα από δυο (2) μπάλες κανονικές και σε καλή κατάσταση.
Για το πρωτάθλημα 2007-2008 και νεότεροι κάθε μία από τις δυο ομάδες πρέπει να έχει πριν από την έναρξη του αγώνα από δυο (2) μπάλες νούμερο 4 και σε καλή κατάσταση.

 

 

 

 


19. ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΑ / ΑΡΧΗΓΟΣ ΟΜΑΔΑΣ
α.) Για κάθε αγώνα θα συντάσσεται με στυλό διαρκείας φύλλο αγώνος εις τριπλούν, στο οποίο οι υπεύθυνοι των ομάδων θα βεβαιώνουν με την υπογραφή τους :
1) την σύνθεση της ομάδας τους, 2) το αποτέλεσμα του αγώνα, 3)τις παρατηρήσεις του διαιτητή.
β.) Η υπογραφή του Φ.Α. είναι υποχρεωτική από τους εκπροσώπους των ομάδων όλων των πρωταθλημάτων και από τους αρχηγούς στα πρωταθλήματα 2003-2004 και νεότεροι και 2005-2006 και νεότεροι επίσης και στους 2007-2008 και νεότεροι αφού έχουν κλείσει το δέκατο έτος της ηλικίας τους.
γ.) Σχετικά αναφέρονται και στο άρθρο 10 παρ. γ της παρούσας προκήρυξης.

 

 

 

 


20. ΣΤΟΛΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ
Οι ομάδες που διαγωνίζονται πρέπει να κατεβαίνουν στους αγώνες με τα χρώματα που έχουν δηλώσει.

 

 

 

 


21. ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
Δεν είναι δυνατή η συνέχιση ενός αγώνα για το πρωτάθλημα γεννηθέντων 2003-2004 και νεότεροι καθώς για το πρωτάθλημα γεννηθέντων 2005-2006 και νεότεροι σε περίπτωση που κάποια ομάδα μείνει με λιγότερους από επτά (7) ποδοσφαιριστές, ενώ αγώνας κατακυρώνεται στην ομάδα που δεν έχει την ευθύνη της διακοπής.

 

 

 

 


22. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ
α.) Ενστάσεις επιτρέπονται : 1) για αντικανονική διακοπή αγώνα, 2) για αντικανονική συμμετοχή ποδοσφαιριστή και 3) για πλαστοπροσωπία και για οποιοδήποτε λόγο αιτιολογημένα προβλέπεται από τον Κ.Α.Π.

β.) Οι ενστάσεις πρέπει να κατατίθενται στα γραφεία της ΕΠΣΔ μέσα σε δυο εργάσιμες ημέρες από τη διεξαγωγή του αγώνα και να συνοδεύονται από χρηματικό παράβολο 50 Ευρώ.

 

 

 

 


23. ΠΟΙΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ
Ότι αφορά για τις ποινές που επιβάλλονται σε βάρος ποδοσφαιριστών, αυτές επιβάλλονται σύμφωνα με όσα προβλέπονται από τον Πειθαρχικό Κώδικα.
Ποδοσφαιριστής που θα αποβάλλετε από τον διαιτητή, για οποιονδήποτε λόγο, θα αναγράφετε στο Φ.Α. και θα τιμωρείται με αποκλεισμό από αγώνες της ομάδας σύμφωνα με τον Πειθαρχικό Κώδικα. Ισχύουσας της ανωτέρω τιμωρίας δεν θα δικαιούται οποιαδήποτε συμμετοχή με οποιαδήποτε ομάδα του σωματείου. Οποιαδήποτε δε συμμετοχή του θεωρείται αντικανονική κατά τη διάρκεια της τιμωρίας του.

 

 

 

 

 

24. ΠΟΙΝΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
α.) Ομάδα που δεν κατεβαίνει να αγωνιστεί αδικαιολόγητα τιμωρείται και με χρηματικό πρόστιμο ως εξής :
1) Μη προσέλευση σε ένα αγώνα, πρόστιμο 50,00 Ευρώ
2) Μη προσέλευσης σε δεύτερο αγώνα πρόστιμο 100,00 Ευρώ
3) Μη προσέλευσης σε τρεις αγώνες. Το σωματείο θεωρείται ότι αποχώρησε από το πρωτάθλημα.
4) Σε περίπτωση μη έγκαιρης παράδοσης του Φ.Α., από το υπόχρεο σωματείο στην Ε.Π.Σ. Δράμας σύμφωνα με το άρθρο 7 παρ.γ πρόστιμο 20,00 Ευρώ για κάθε Φ.Α..
β.) Σε περίπτωση που θα γίνει δεκτή ένσταση αντικανονικής συμμετοχής θα υπάρχει πρόστιμο 60,00 Ευρώ, και σε περίπτωση που θα γίνει δεκτή ένσταση πλαστοπροσωπίας η ομάδα θα ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ από τους υπόλοιπους αγώνες και θα τους υποβάλλεται πρόστιμο 150,00 Ευρώ.
Επίσης σωματείο που θα χρησιμοποιήσει αντικανονικά ποδοσφαιριστές μεγαλύτερης ηλικίας, έστω και μια φορά με απόφαση της Ε.Ε. της Ε.Π.Σ. Δράμας μπορεί να αποβληθεί από το πρωτάθλημα και υποχρεούται να καταβάλλει στην Ε.Π.Σ. πρόστιμο 150,00 Ευρώ.
γ.) Εάν σωματείο αποβληθεί για οποιονδήποτε από τους ανωτέρω λόγους από το παιδικό πρωτάθλημα μόνο κατά τη πρώτη φάση των αγώνων οι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σ' αυτό και δεν ενέχονται στην τιμωρία μπορούν να συμμετέχουν στο ίδιο πρωτάθλημα με άλλη παιδική ομάδα για τη περίοδο αυτή καταθέτοντας στην Ε.Π.Σ. το δελτίο Αθλητικής Ιδιότητας Ε.Π.Ο. εφόσον έχει εκδοθεί με βεβαίωση του σωματείου ότι παραχωρεί τον ποδοσφαιριστή μέχρι τέλους της ποδοσφαιρικής περιόδου και υπεύθυνη δήλωση κηδεμόνα θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής του ότι επιτρέπει τον ποδοσφαιριστή να αγωνισθεί στο σωματείο ή Αίτηση Μεταβολών Ποδοσφαιριστή με συμπληρωμένη (από την πίσω πλευρά) την υπεύθυνη δήλωση του κηδεμόνα τους θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής του για τη συμμετοχή τους στη συγκεκριμένη παιδική ομάδα καθώς και κατάσταση υγείας όπως προβλέπεται παραπάνω και η οποία θα πρέπει να είναι θεωρημένη από την Ε.Π.Σ. . Η βεβαίωση του σωματείου θα επισυνάπτεται του δελτίου και θα παραδίδεται στον διαιτητή του αγώνα.

 

 

 

 

 

25. ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΑΓΩΝΩΝ
α. Το αποκλειστικό δικαίωμα για τηλεοπτική ή ραδιοφωνική μετάδοση των αγώνων παιδικών πρωταθλημάτων 2003-2004 και νεότεροι 2005-2006 και νεότεροι και 2007-2008 και νεότεροι, το έχει η Ε.Ε. της Ε.Π.Σ. ΔΡΑΜΑΣ, που μπορεί να συνάπτει σύμβαση με οποιοδήποτε τηλεοπτικό ή ραδιοφωνικό οργανισμό για την απευθείας μετάδοση ποδοσφαιρικών αγώνων ή για μετάδοση τηλεοπτικών στιγμιότυπων μετά

τη λήξη αυτών των αγώνων. Η χρηματική αντιπαροχή για τις παραπάνω μεταδόσεις θα καθορίζεται από την Ε.Ε. της Ε.Π.Σ. Δράμας.
β. Η Ε.Ε. της Ε.Π.Σ. Δράμας έχει το αποκλειστικό δικαίωμα και για τους επαγγελματίες φωτογράφους η ιδιοκτήτες ηλεκτρονικών site να τους επιτρέψει την είσοδο για λήψη φωτογραφιών η βιντεοσκόπηση και προβολή ποδοσφαιρικών αγώνων.
γ. Για τις παραπάνω δεσμεύσεις των πνευματικών δικαιωμάτων του αθλήματος του ποδοσφαίρου αλλά και της δημόσιας προβολής του έμψυχου δυναμικού υπεύθυνο κρίνετε το κάθε μέλος της Ένωσής μας απαγορεύοντας την είσοδο σε όποιον δεν φέρει την απαραίτητη διαπίστευση σφραγισμένη και υπογεγραμμένη από την .Ε.Ε. της Ένωσής μας.
δ. Το παραπάνω δικαίωμα του, η Ε.Ε. της Ε.Π.Σ. Δράμας μπορεί να το εκχωρεί στα σωματεία της δύναμης του, καθώς επίσης και με απόφασή του να εισπράττει ανάλογο αντίτιμο ξεχωριστά για κάθε περίπτωση .
Το χρηματικό ποσό που θα εισπράξει από τυχόν ενδιαφερόμενους απολογιστικά δίδεται στα σωματεία ως οικονομική ενίσχυση.

 

 

 

26. ΕΠΑΘΛΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
Στην πρωταθλήτρια ομάδα του πρωταθλήματος 2003-2004 και νεότεροι θα απονεμηθεί Κύπελλο και 25 μετάλλια. Επίσης Κύπελλο και 25 μετάλλια θα απονεμηθούν στη δευτεραθλήτρια ομάδα του πρωταθλήματος 2003-2004 και νεότεροι και του πρωταθλήματος 2004-2005 και νεότεροι εφόσον θα υπάρχει πρωτάθλημα που θα αποτελείται από δύο (2) ή περισσοτέρους ομίλους ανάλογα με τον αριθμό των σωματείων που θα δηλώσουν συμμετοχή.
Μετά το τέλος της διεξαγωγής του ΤΟΥΡΝΟΥΑ 2005-2006 και νεότεροι και 2007-2008 και νεότεροι ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ θα απονεμηθούν διπλώματα συμμετοχής στους ποδοσφαιριστές.

 

 

 

 

 

27. ΕΠΙΛΥΣΗ ΔΙΑΦΟΡΩΝ
1.) Κάθε είδους αθλητικές διαφορές που ανακύπτουν από την εφαρμογή και ερμηνεία των όρων της Προκήρυξης, του Κ.Α.Π. και της εν γένει νομοθεσίας που ισχύει στο ποδόσφαιρο και αφορούν τις ομάδες που μετέχουν στους αγώνες Πρωταθλημάτων της Ε.Π.Σ. Δράμας, καθώς και οποιοδήποτε πρόσωπο που συνδέεται με οποιαδήποτε σχέση και ιδιότητα με αυτές, επιλύονται από τα αρμόδια θεσμοθετημένα αθλητικά όργανα απαγορευμένης σε κάθε περίπτωση προσφυγής στα Πολιτικά ή Διοικητικά Δικαστήρια με εξαίρεση την περίπτωση 3 του άρθρου 38 του Κ.Α.Π..
2.) Σε περίπτωση που κατά παράβαση της παραγρ. 1 του άρθρου 38 του Κ.Α.Π. φυσικό ή νομικό πρόσωπο προσφύγει σε Πολιτικό ή Διοικητικό Δικαστήριο επιβάλλονται εις βάρος του οι ακόλουθες κυρώσεις από την Ε.Π.Σ. Δράμας :
α) Εφόσον προσφύγει ομάδα στα Πολιτικά Δικαστήρια αποβάλλεται από το Πρωτάθλημα που μετέχει από την ημέρα άσκησης της προσφυγής. Η παραπάνω ομάδα από την επόμενη αγωνιστική περίοδο αγωνίζεται στην αμέσως κατώτερη κατηγορία.

β) Εφόσον προσφύγει φυσικό πρόσωπο (μέλη Δ.Σ. ομάδων, προπονητές, μασέρ, γιατροί, διερμηνείς, φροντιστές, ποδοσφαιριστές κλπ.) κατά περίπτωση οι κυρώσεις του άρθρου 30 παραγρ. 4β', iii, γ' – δ' ε' & 4β α' – β' του Κ.Α.Π..
3.) Ειδικά προκειμένου για οικονομικές διαφορές, μεταξύ των παραπάνω νομικών φυσικών προσώπων, τυχόν προσφυγή τους στα Πολιτικά Δικαστήρια επιτρέπεται μόνο αν ασκηθεί, μετά την περαίωση της διαδικασίας ενώπιον των αρμοδίων αθλητικών οργάνων,
διαφορετικά επιβάλλονται σε βάρος των παραβατών οι κυρώσεις της παραγρ. 2 του άρθρου 38 του Κ.Α.Π..

 

 

 

 

 

28. ΤΕΛΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
α.) Οτιδήποτε δεν προβλέπεται από την Προκήρυξη, τις διατάξεις των Κανονισμών και την Αθλητική Νομοθεσία που ισχύει, θα επιλύεται με απόφαση της Ε.Ε., της Ε.Π.Σ. ΔΡΑΜΑΣ. β.) Η ερμηνεία του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου, των Κανονισμών Παιδιάς και των όρων της Προκήρυξης γίνεται από την Ε.Ε. της Ε.Π.Σ. ΔΡΑΜΑΣ. γ.) Η Προκήρυξη αυτή αποτελεί σύμβαση προσχώρησης μεταξύ της Ε.Π.Σ. ΔΡΑΜΑΣ σαν διοργανώτριας των
Πρωταθλημάτων και των σωματείων που θα δηλώσουν συμμετοχή σε αυτά. δ.) Όλα τα σωματεία και οι μετέχοντες με οποιοδήποτε τρόπο στα πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ. Δράμας, αποδέχονται ανεπιφύλακτα το Καταστατικό και τους Κανονισμούς της Ε.Π.Ο. όπως σ' αυτό ισχύουν κάθε φορά.

 

 

 

 

 

Για την Ε.Ε. της Ε.Π.Σ. Δράμας

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΕΩΡ. ΧΑΤΖΗΣΑΡΟΓΛΟΥ         ΔΗΜ . ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με την χρήση των cookies. Πολιτική Cookies.